Και αυτό το κέικ το ετοίμασα για το μπουφέ του μπαζάρ στο σχολείο μας… Ήταν περίοδος νηστείας και σκέφτηκα ότι ίσως αρκετοί από τους γονείς να νηστεύουν. Όποτε τι καλύτερο από ένα νηστίσιμο κέικ σοκολάτας με κακάο βέβαια και μπόλικο ξύσμα από περγαμόντο που φροντίζω πάντα να έχω στη κατάψυξή μου…

Χρησιμοποίησα θα δείτε στα υλικά σαν μονάδα μέτρησης την κούπα, η οποία είναι η δοσομετρική κούπα. Έγινε υπέροχο και πολύ αρωματικό.

Περιμένω τις εντυπώσεις σας πάντα…

Διαδικασία
1

Ξεκινάμε

Σε ένα μεγάλο μπολ με το μίξερ χειρός ανακατεύουμε το λάδι με τη ζάχαρη αρκετά καλά.

2

Κοσκινίζουμε

Στη συνέχεια κοσκινίζουμε το αλεύρι με το κακάο και το μπέικιν σε ένα μπολ.

Προσθέτουμε μέσα στο αλεύρι τις ψηφίδες σοκολάτας και το ξύσμα.

Nhstisimo-cake-caca0-me-xusma-pergamonto-3

3

Ενώνουμε υγρά με στερεά υλικά

Στο μπολ που έχουμε το λάδι με τη ζάχαρη προσθέτουμε τώρα εναλλάξ το νερό με το μείγμα του αλευριού. Μέχρι να τελειώσουν τα υλικά μας. Στο τέλος ρίχνουμε και το κονιάκ.

4

Ετοιμάζουμε τη φόρμα του κέικ

Παίρνουμε μια φόρμα του κέικ, τη λαδώνουμε και την πασπαλίζουμε με κακάο (αντί για αλεύρι).  Ρίχνουμε μέσα το μείγμα μας.

5

Ψήνουμε

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνου στους 175 βαθμούς στον αέρα για μία ώρα τουλάχιστον και ίσως χρειαστεί κανά 10λεπτο παραπάνω (θα ελέγξουμε με ένα μαχαίρι να βγαίνει καθαρό)

Nhstisimo-cake-caca0-me-xusma-pergamonto-2

Διαβάστε περισσότερα
Facebook YouTube Instagram
error: