Με τον πρώτο καύσωνα που πιάνει στη Λάρισα ξέρετε τι γίνεται πάντα… Θες ένα εύκολο γλυκό, να σε δροσίσει το απόγευμα παρέα με τον καφέ, να γίνεται εύκολα και να είναι και θρεπτικό… Πάντα σε αυτό το πλαίσιο κινούμαι όταν ετοιμάζω δικές μου συνταγές για γλυκά, όταν δηλαδή δεν δοκιμάζω κάποια συνταγή από κάποιον ζαχαροπλάστη… Είχα φράουλες στο ψυγείο και όπως πάντα στραγγιστό γιαούρτι ΦΑΡΜΑ ΝΟΤΑΣ (γιατί ο γιος μου μόνο αυτό τρώει, (ευτυχώς!, γιατί η αλήθεια είναι ότι θέλω να στηρίζουμε όλοι τους τοπικούς μας παραγωγούς…).

Pagomeno-gluko-fraoules-giaourti-ruby-3

Ετοίμασα ένα γλύκισμα φραουλένιο και ο γιος μου πρότεινε να βάλουμε σαν βάση κάποιες ξεχασμένες γκοφρέτες με σοκολάτα ροζ, τη Ruby! Το γλυκό μόλις παγώσει (θέλει ένα βράδυ) διατηρείται στη συντήρηση και αν το βάλετε στην κατάψυξη θα είναι σαν frozen yogurt!

 

Περιμένω τις εντυπώσεις σας πάντα…

Διαδικασία
1

Ετοιμάζουμε αρχικά τη σάλτσα φράουλας

Σε ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε τις καθαρισμένες, πλυμένες και κομμένες σε μικρά κομμάτια φράουλες μαζί με τη ζάχαρη και τα φύλλα του δυόσμου.

Σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά περίπου 10 λεπτά μέχρι να καραμελώσουν οι φράουλες και να γίνουν σαν σάλτσα… Αφαιρούμε το δυόσμο και αφήνουμε σε ένα πιάτο για να κρυώσει.

Pagomeno-gluko-fraoules-giaourti-ruby-5

2

Ετοιμάζουμε το γλυκό μας

Στο μούλτι ρίχνουμε τις φράουλες που έχουμε πλύνει και καθαρίσει και τις αλέθουμε μαζί με τη ζάχαρη άχνη.

Σε ένα μεγάλο μπολ μεταφέρουμε τις φράουλες εκεί και ανακατεύουμε πολύ καλά με το στραγγιστό γιαούρτι μέχρι να έχουμε ένα μείγμα ομοιογενές. Προσθέτουμε και τη βανίλια.

Βάζουμε τη ζελατίνη να μαλακώσει σε παγωμένο νερό. Μόλις μαλακώσει (σε 5 λεπτά) την αφαιρούμε από το νερό και τη στύβουμε με τα χέρια μας.

Σε ένα κατσαρολάκι μικρό ρίχνουμε τη κρέμα γάλακτος και μόλις πάει να πάρει βράση ρίχνουμε μέσα τη ζελατίνη. Ανακατεύουμε να λιώσει καλά η ζελατίνη.

Ρίχνουμε και τη κρέμα γάλακτος τώρα στο μείγμα με το γιαούρτι. Pagomeno-gluko-fraoules-giaourti-ruby-4

3

Συναρμολόγηση

Παίρνουμε τη φόρμα του κέικ (εγώ χρησιμοποίησα τη μιας χρήσης φόρμα αλουμίνιού) και στρώνουμε το εσωτερικό της με μεμβράνη αφήνοντας να εξέχει αρκετά για να σκεπάσουμε μετά το γλυκό.

Στρώνουμε στη βάση της φόρμας τις γκοφρέτες . Ρίχνουμε από πάνω το μισό από το μείγμα με το γιαούρτι που ετοιμάσαμε. Προσθέτουμε τη μισή σάλτσα φράουλας να πάει εδώ και εκεί. Ξανά μετά την υπόλοιπη κρέμα με το γιαούρτη και τέλος όση σάλτσα έμεινε από τη φράουλα.

Σκεπάζουμε με τη μεμβράνη και βάζουμε για γρήγορα να παγώσει στην κατάψυξη αλλά μετά διατηρείται καλύτερα στη συντήρηση. Αν το βάλετε κατάψυξη θα είναι σχεδόν σαν frozen yogurt!

Pagomeno-gluko-fraoules-giaourti-ruby-2

Διαβάστε περισσότερα
Facebook YouTube Instagram
error: