Η κολοκύθα είχε καθίσει ήσυχα ήσυχα στη γωνιά της στη σκάλα και περίμενε… Βαρέθηκα κάποια στιγμή να τη μετακινώ για να σκουπίζω όποτε μιας και έφτασε καλοκαίρι (χειμώνας ήταν νομίζω όταν την είχα πάρει…) σκέφτηκα να την κάνω παγωτό!!! Είπα όμως πρώτα να την γλυκάνω λιγάκι… γι΄αυτό πρώτα την πέρασα από το φούρνο…

Περιμένω τις εντυπώσεις σας πάντα…

Διαδικασία
1

Κόβουμε την κολοκύθα

Κόβουμε την κολοκύθα σε λεπτές φέτες και ρίχνουμε ζάχαρη από πάνω και την ψήνουμε στο φούρνο στους 170 βαθμούς για 1 ώρα περίπου .

2

Τη βάζουμε στο μούλτι

Μόλις κρυώσει λίγο τη βάζουμε στο μούλτι (θα είναι περίπου 250 γραμμάρια αν τη ζυγίσουμε) μαζί με το μέλι και αλέθουμε πολύ καλά μέχρι να έχουμε έναν «πουρέ».

3

Στο μίξερ ετοιμάζουμε την κρέμα

Στο μίξερ ετοιμάζουμε την κρέμα άνθος αραβοσίτου βανίλια στιγμής σύμφωνα με τις οδηγίες προσθέτοντας το απαραίτητο φρέσκο γάλα. Ενώ χτυπάμε,  προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα  στη συνέχεια την κρέμα γάλακτος και συνεχίζουμε το χτύπημα με το μίξερ πολύ καλά. Στη συνέχεια προσθέτουμε τον πουρέ της κολοκύθας, τη βανίλια και το χρώμα ζαχαροπλαστικής (εάν θέλουμε..) και ανακατεύουμε πολύ καλά να αφρατέψει το μίγμα. Βάζουμε σε μεταλλικό δοχείο, που το έχουμε ήδη παγώσει στην κατάψυξη, και ανακατεύουμε κατά διαστήματα ( ανά μισή ώρα περίπου) για να σπάμε τους κρυστάλλους που δημιουργούνται στο σπιτικό παγωτό που γίνεται χωρίς παγωτομηχανή.

Pagoto-me-kokkini-kolokutha-2

Διαβάστε περισσότερα
Facebook YouTube Instagram
error: