Το παγωτό αυτό ετοιμάστηκε σε 3 χρώματα γιατί στο σπίτι δεν μπορούσαμε να αποφασίσουμε τι γεύση παγωτό θέλουμε να φτιάξω.

Έτσι σκέφτηκα να φτιάξω μια γενναία δόση βανίλιας και να την μοιράσω σε άλλες δύο.

Πρόσθεσα τυρί μασκαρπόνε για πιο τυρένια και γαλακτώδη γεύση! Προσθέστε αν θέλετε φυσική βανίλια αφαιρώντας τα σποράκια και ρίχνοντάς τα μέσα στο γάλα για υπέροχο άρωμα. Επίσης, προσοχή στην ποιότητα του καραμελωμένου αμύγδαλου. Αν το πάρετε έτοιμο, όπως το πήρα εγώ, να είναι φρέσκα γιατί αλλιώς θα έχουν δυσάρεστη γεύση. Αν σας είναι εύκολο φυσικά τα ετοιμάζετε και μόνοι σας.

Φροντίστε να ανακατεύετε συχνά τα μείγματα μέχρι να παγώσουν για να μείνει όσο γίνεται αφράτο το παγωτό. Καλό είναι πριν σερβίρετε να αφήσετε 10 λεπτά εκτός κατάψυξης.

Περιμένω τις εντυπώσεις σας πάντα…

Pagwto-mascarpone-treis-geuseis-3

 

Διαδικασία
1

Ετοιμάζουμε πρώτα τη βασική συνταγή βανίλια

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα αυγά με τη ζάχαρη, τη βανίλια και το κορν φλάουρ πολύ καλά με ένα σύρμα χειρός.

Εν τω μεταξύ έχουμε βάλει σε ένα κατσαρολάκι το φρέσκο γάλα να ζεσταθεί, αλλά όχι να βράσει. Μόλις ανακατέψουμε τα αυγά τα ρίχνουμε στο γάλα που έχει ζεσταθεί .

Ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να δέσει το μείγμα και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Αδειάζουμε το μείγμα σε μπολ να κρυώνει σιγά σιγά, ενώ το ανακατεύουμε με το σύρμα συχνά για να μην πιάσει κρούστα.

Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος να γίνει σχεδόν σαν σαντιγί.

Προσθέτουμε το ζαχαρούχο και το μασκαρπόνε και συνεχίζουμε μέχρι να φουσκώσει το μείγμα.

Ρίχνουμε και το μείγμα με το γάλα και τα αυγά που αφήσαμε στην άκρη και ανακατεύουμε με το μίξερ.

Κρατάμε το 1/3 από το μείγμα αυτό σε ένα μπολ και βάζουμε στην κατάψυξη (έτοιμη η γεύση βανίλιας).

Όσο είναι στην κατάψυξη (μέχρι να παγώσει) ανακατεύουμε με το σύρμα 2-3 φορές για να μην κρυσταλλώσει (εκτός αν έχουμε παγωτομηχανή).

Pagwto-mascarpone-treis-geuseis-4

2

Ετοιμάζουμε τη σοκολατένια γεύση

Κρατάμε το άλλο 1/3 από το μείγμα της βανίλιας σε ένα μπολ.

Λιώνουμε τη σοκολάτα γάλακτος στο φούρνο μικροκυμάτων ή σε μπεν μαρί.

Θρυμματίζουμε τα ζαχαρωμένα αμύγδαλα στο μούλτι, όχι να γίνουν σκόνη όμως.

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί, δηλαδή σοκολάτα, αμύγδαλα και μείγμα βανίλιας.

Οπότε έχουμε τη σοκολατένια γεύση!

Μεταφέρουμε σε μπολ και βάζουμε στην κατάψυξη.

Όσο είναι στην κατάψυξη (μέχρι να παγώσει) ανακατεύουμε με το σύρμα 2-3 φορές για να μην κρυσταλλώσει (εκτός αν έχουμε παγωτομηχανή).

3

Ετοιμάζουμε τη γεύση με τα κόκκινα βατόμουρα

Αν χρησιμοποιήσουμε κατεψυγμένα έχουμε αφήσει από πριν να ξεπαγώσουν εντελώς.

Αλέθουμε τα βατόμουρα στο μούλτι μέχρι να γίνουν πολτός.

Ανακατεύουμε με το σύρμα τα βατόμουρα με το τελευταίο 1/3 από το μείγμα της βανίλιας και έτσι έχουμε την τελευταία γεύση με τα βατόμουρα.

Μεταφέρουμε σε μπολ και βάζουμε στην κατάψυξη.

Όσο είναι στην κατάψυξη (μέχρι να παγώσει) ανακατεύουμε με το σύρμα 2-3 φορές για να μην κρυσταλλώσει (εκτός αν έχουμε παγωτομηχανή).

Pagwto-mascarpone-treis-geuseis-5

 

Διαβάστε περισσότερα
Facebook YouTube Instagram
error: