Eγώ χρησιμοποίησα, αντί για το κουτί με τη φυτική σαντιγί, που δεν μου αρέσει προσωπικά καθόλου, τη σαντιγί σε σκόνη που προσθέτουμε μια κούπα φρέσκο γάλα, εσείς χρησιμοποιήστε αυτό που σας αρέσει. Τις μπανάνες τις έψησα περίπου 20 λεπτά γιατί το 10λεπτο μου φάνηκε πολύ λίγο και για να αυξήσω την καραμελένια γεύση όταν τις έλιωνα με το πιρούνι έβαλα και 3 κουταλιές της σούπας από την έτοιμη καραμέλα γάλακτος, που θα βρείτε στο σούπερ μάρκετ. Για να αυξήσω τη συχνότητα που θα χτυπάω το παγωτό κάντε και εσείς αυτό που προτείνει η Αργυρώ όταν παρουσίαζε στην εκπομπή τη συνταγή , δηλαδή τον κάδο του μίξερ αφήστε τον στο ψυγείο μια ωρίτσα και μετά χτυπήστε το ξανά και μετά ξανά σε μια ώρα και θα γίνει πραγματικά υπέροχο. Εγώ στο σερβίρισμα χρησιμοποίησα βυσσινάδα .
Η συνταγή είναι της ΑΡΓΥΡΩΣ ΜΠΑΡΜΠΑΡΙΓΟΥ και τη διάβασα site της Αργυρώς http://www.argiro.gr, αλλά παρουσιάστηκε και στην εκπομπή Το Πρωινό στον Αντ1.

Διαδικασία
1

Ετοιμάζουμε τισ μπανάνες

Για το σπιτικό παγωτό με καραμελωμένη μπανάνα χωρίς παγωτομηχανή και τέλεια υφή, βάζουμε σε ταψάκι αντικολλητικό τις μπανάνες κομμένες σε φέτες, προσθέτουμε το βούτυρο, τη μαύρη ζάχαρη, ανακατεύουμε και ψήνουμε για 10′ στους 200ºC να μαλακώσουν. Αφήνουμε να κρυώσουν. Τις λιώνουμε με πιρούνι.

2

Χτυπάμε τη φυτική σαντιγί

Χτυπάμε τη φυτική σαντιγί για 3′ σε δυνατή ταχύτητα στο μίξερ. Προσθέτουμε το ζαχαρούχο και χτυπάμε για 3′ σε δυνατή ταχύτητα. Προσθέτουμε το παγωμένο εβαπορέ και χτυπάμε για 3′ σε δυνατή ταχύτητα. Παγώνουμε στην κατάψυξη το μείγμα για 45 ´ μέχρι να κάνει σώμα και να σταθεροποιηθεί. Τότε το ξαναχτυπάμε για 5′ σε δυνατή ταχύτητα στο μίξερ να αφρατέψει καλά και προσθέτουμε τις καραμελωμένες μπανάνες . Παγώνουμε το παγωτό στην κατάψυξη μέχρι να σφίξει.
Αφήνουμε 5-10′ στον πάγκο πριν το σερβίρουμε.

Pagoto-me-banana-karamelomeni-3

Διαβάστε περισσότερα
Facebook YouTube Instagram
error: