Το μυαλό πάντα πάει σε μια περίεργη και κάπως ιδιαίτερη γεύση όταν θέλω να δοκιμάσω ένα νέο παγωτό … Αλλά ο γιος μου, όπως όλα τα παιδιά, ζήτησε «ένα παγωτό σοκολάτα, κάνε βρε μαμά.. όλο περίεργα κάνεις.. κάνε και κάτι με σοκολάτα!» … Τι να πεις του παιδιού, δίκιο είχε …Κοίταξα τα ντουλάπια μου τι έχω από υλικά και αυτοσχεδίασα… Ε, βγήκε τελικά ένα υπέροχο σοκολατένιο παγωτό.. Ευτυχώς έγραψα τη συνταγή! Νομίζω αν την ετοιμάσετε και εσείς θα αρέσει στα παιδιά σας όπως και στον γιο μου…

Περιμένω τις εντυπώσεις σας πάντα…

Διαδικασία
1

Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος

Σε ένα μικρό κατσαρολάκι ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος (1 ½ φλιτζάνι ) και την ρίχνουμε πάνω από την ψιλοκομμένη σοκολάτα γάλακτος που έχουμε βάλει σε ένα μπολ. Αφήνουμε ένα λεπτό και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα, προσθέτουμε και τα 4 κ. γλ. κακάο και την κανέλα και τον καφέ . Αφήνουμε στην άκρη για λίγο.

2

Χτυπάμε το garni

Στο μίξερ χτυπάμε το garni με τα 2 φλιτζάνια  γάλα και προσθέτω μετά και το ζαχαρούχο.

Ενσωματώνω και το μείγμα της σοκολάτας και ανακατεύω πολύ καλά με το μίξερ.

Στο 1 φλιτζάνι  γάλα προσθέτω το κακάο, την κανέλα και τον καφέ και ανακατεύω με ένα κουτάλι μέχρι να λιώσει καλά το κακάο και να έχω μια «πάστα» κακάου.

3

Ρίχνω το μείγμα σε ένα μεταλλικό δοχείο

Ενσωματώνω και αυτό στο μείγμα που χτυπάω στο μίξερ .

Χτυπάω πολύ καλά. Ρίχνω το μείγμα σε ένα μεταλλικό δοχείο, κρύο από τη κατάψυξη, και ρίχνω και τις τριμμένες γκοφρέτες από πάνω , ανακατεύοντας να πάνε σε όλο το μείγμα.

Pagoto-sokolatenio-me-kakao-kai-gkofretes-2

Διαβάστε περισσότερα
Facebook YouTube Instagram
error: