Είχα αρκετά αποξηραμένα σύκα στο ντουλάπι που μου είχαν μείνει από το χειμώνα, είναι αλήθεια… Όπως και να έχει όμως συνδύασα μπόλικα φρούτα, μπανάνες, φράουλες αλλά και κεφίρ και βγήκε ένα υπέροχο παγωτό! Αφήστε το 15 λεπτά έκτος ψυγείου για να σερβίρετε πιο εύκολα και αν θέλετε του πάει ένα σιρόπι βύσσινο ή τα φρέσκα φρούτα που χρησιμοποιήσαμε για την Παρασκευή του. Αν, όσο το παγώνετε στην κατάψυξη, το χτυπάτε με το μίξερ χειρός ανά μία ώρα θα έχετε ένα πιο σοφτ αποτέλεσμα.

 

Περιμένω τις εντυπώσεις σας πάντα…

Pagwto-xera-suka-bananes-fraoules-3

 

 

Διαδικασία
1

Ετοιμάζουμε τα σύκα

Κόβουμε το σκληρό κοτσάνι από κάθε σύκο και τα βάζουμε σε ένα μπολ με χλιαρό νερό να μουλιάσουν ένα ολόκληρο βράδυ, ώστε την επόμενη μέρα να είναι εύκολο να τα αλέσουμε εύκολα.

 

2

Ετοιμάζουμε τις μπανάνες

Κόβουμε τις μπανάνες σε ροδέλες και τις βάζουμε στην κατάψυξη για λίγη ώρα να παγώσουν.

Pagwto-xera-suka-bananes-fraoules-4

3

Ετοιμάζουμε το παγωτό μας

Στο μπλέντερ (ή σε ότι πολυκόφτη έχουμε στο σπίτι μας) βάζουμε τα σύκα που έχουμε μουλιάσει χωρίς καθόλου από το νερό, βέβαια, τις μπανάνες από την κατάψυξη, το ζαχαρούχο γάλα, το κεφίρ φράουλας, τις φράουλες (φυσικά πλυμένες και καθαρισμένες από το κοτσάνι), το κονιάκ και το κορν φλάουρ.

Χτυπάμε το μείγμα μας πολύ καλά μέχρι να αλέσουμε όλα τα υλικά και να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα (θα σταματάτε που και που να ανακατεύετε με ένα κουτάλι για να αλέθονται ομοιόμορφα).

 

 

4

Παγώνουμε

Τοποθετούμε το μείγμα στο ειδικό ανοξείδωτο μπολ που έχουμε για παγωτό στο σπίτι μας και καλύπτουμε με το καπάκι και βάζουμε στην κατάψυξη.

Κάθε μία ώρα καλό θα ήταν να βγάζετε το μπολ και να χτυπάτε με το μίξερ χειρός το μείγμα. Κάντε το 3 φορές αυτό, για να έχετε ένα πιο σοφτ παγωτό.

Pagwto-xera-suka-bananes-fraoules-6

Διαβάστε περισσότερα
Facebook YouTube Instagram
error: