Λατρεύω το συνδυασμό γλυκό με πιπέρι… Από την άλλη η πανακότα νομίζω ότι είναι ένα από τα πιο νόστιμα και ντελικάτα γλυκά που υπάρχουν. Αν βάλουμε και την αγάπη μου για τα παραδοσιακά γλυκά του κουταλιού καταλαβαίνετε γιατί δοκίμασα αυτή τη συνταγή του Στέλιου Παρλιάρου που διάβασα στο περιοδικό Γλυκές Ιστορίες .

Μπορείτε να το συνδυάσετε με ότι γλυκού του κουταλιού αρέσει σε εσάς… Πάντως δοκιμάστε το οπωσδήποτε…

Περιμένω τις εντυπώσεις σας πάντα…

Διαδικασία
1

Ετοιμάζουμε την πανακότα

Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη σε μία κατσαρόλα και τη βάζουμε σε μέτρια φωτιά.

Αποσύρουμε πριν αρχίσει να βράζει και προσθέτουμε τα φύλλα ζελατίνης αφού πρώτα τα στύψουμε πάρα πολύ καλά. Ανακατεύουμε με μία κουτάλα για να λιώσει η ζελατίνη.

Panacota-anthoturou-me-gluko-bussino

2

Κρυώνουμε την κρέμα

Αδειάζουμε την κρέμα σε άλλο μπολ και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να κρυώσει και να αρχίσει λίγο να πήζει.

Στη συνέχεια προσθέτουμε το ανθότυρο και ομογενοποιούμε με το μπλέντερ χειρός. Προσθέτουμε και λίγο πιπέρι (όσο μας αρέσει).

3

Γεμίζουμε τις φόρμες

Αδειάζουμε το μείγμα που ετοιμάσαμε σε ατομικές φόρμες. Το αφήνουμε στο ψυγείο για 4 ώρες μέχρι να σταθεροποιηθεί.

4

Σερβίρουμε

Σερβίρουμε με βύσσινο ή όποιο άλλο γλυκό κουταλιού μας αρέσει.

Panacota-anthoturou-me-gluko-bussino

Διαβάστε περισσότερα
Facebook YouTube Instagram
error: