Oταν παρακολούθησα την εκπομπή του Στέλιου Παρλιάρου στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, την εκπομπή του Γλυκές Αλχημείες,  και είδα πόσο εύκολο είναι να γίνει μια πανακότα, δυσκολεύτηκα να το πιστέψω… «Αναγκάστηκα» να τη φτιάξω… για να δω τελικά πόσο απλή είναι!

Ένα πανεύκολο γλυκάκι που γίνεται πραγματικά με το τίποτα! Δεν ξέρω αν μπορεί να γίνει και με απλό σοκολατένιο ρόφημα, υποθέτω όμως πως όχι εκτός και αν αυξηθεί η ποσότητα της ζελατίνης, αλλά γι αυτές τις αλχημείες ειδικός νομίζω είναι ο Στέλιος Παρλιάρος και άλλοι ζαχαροπλάστες φυσικά… Το τρώτε και για πρωινό αν θέλετε.

Περιμένω τις εντυπώσεις σας πάντα…

Διαδικασία
1

Διαδικασία

Μουσκεύουμε τη ζελατίνη σε κρύο νερό. Βράζουμε 100 γραμμάρια από το σοκολατούχο γάλα. Μόλις πάρει βράση, στραγγίζουμε τα φύλλα ζελατίνης και τα ρίχνουμε στο ζεστό γάλα. Ενσωματώνουμε με το κρύο γάλα. Μοιράζουμε την πανακότα σε μεταλλικές ατομικές φόρμες. Αφήνουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες. Ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε με το μέλι, τα φρούτα της εποχής ή (και) τα δημητριακά.

Panacota-me-gala-sokolatenio-proteinouxo-2

Διαβάστε περισσότερα
Facebook YouTube Instagram
error: