Όταν σκέφτηκα να ετοιμάσω αυτό το πολύ πολύ γρήγορο γλυκό, σκεπτόμουν όλες εκείνες τις μανούλες που θα δουλεύουν μέχρι αργά το βράδυ της παραμονής… Ξέρω πως δεν έχουν ούτε χρόνο ούτε ηρεμία να ετοιμάσουν κάτι που θα εντυπωσιάσουν τα παιδιά αλλά θα το θέλανε πολύ…Ένα απλούστατο και εντυπωσιακό γλυκό με το έτοιμο πανετόνε που πήρα σήμερα από τη φίλη μου Ίλια Αντωνιάδου από τον «Φούρνο Αντωνιάδη» στο κέντρο της Λάρισας… Καλές γιορτές σε όλους μας, αλλά και λίγο περισσότερο σε όσους θα δουλέψουν μέχρι αργά…

 

Περιμένω τις εντυπώσεις σας πάντα

Διαδικασία
1

Ξεκινάμε με την κρέμα ζαχαροπλαστικής βανίλια

Σε ένα βαθύ ανοξείδωτο μπολ ετοιμάζουμε πρώτα την  κρέμα ζαχαροπλαστικής βανίλια στιγμής προσθέτοντας το απαραίτητο γάλα που γράφει η συσκευασία (400 ml) και χτυπάμε με το μίξερ χειρός. Βγάζουμε τη κρέμα σε ένα πιάτο.

2

Συνεχίζουμε με τη σαντιγί

Στο ίδιο μπολ και χωρίς να το πλύνουμε (ναι δεν χρειάζεται γιατί βιαζόμαστε…) ετοιμάζουμε την κρέμα σαντιγί προσθέτοντας τα 200 ml γάλα που χρειάζονται. Χτυπάμε με το μίξερ και μόλις είναι έτοιμη ρίχνουμε και όσο κόκκινο χρώμα θέλουμε και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε την απόχρωση που μας αρέσει. Με μια κουτάλα βάζουμε τη σαντιγί σε μια σακούλα ζαχαροπλάστης και αφήνουμε στην άκρη.

 

Paneukolo-glyko-me-panetone-2-fixed

3

Συνεχίζουμε με την κρέμα ζαχαροπλαστικής σοκολάτα

Στο ίδιο μπολ και χωρίς να το πλύνουμε (ναι ΠΑΛΙ ! δεν χρειάζεται γιατί βιαζόμαστε…) ετοιμάζουμε τώρα την  κρέμα ζαχαροπλαστικής κακάο (μην ανησυχείτε το κακάο είναι πιο σκούρο από το κόκκινο… που είναι η σαντιγί)  στιγμής προσθέτοντας το απαραίτητο γάλα που γράφει η συσκευασία (400 ml) και χτυπάμε με το μίξερ χειρός. Βγάζουμε πάλι τη κρέμα σε ένα άλλο πιάτο και αφήνουμε στην άκρη.

4

Συναρμολόγηση

Κόβουμε το πανετόνε σε 3 στρώσεις με ένα μαχαίρι.

Ανοίγουμε το γλυκό κουταλιού και σιροπιάζουμε τον πρώτο δίσκο από το πανετόνε με 5-6 κουταλάκια του γλυκού. Καλύπτουμε την πρώτη βάση με την κρέμα ζαχαροπλαστικής βανίλια. Ρίχνουμε λίγο γλυκό κουταλιού πάνω από την κρέμα εδώ και εκεί.

Τοποθετούμε από πάνω την άλλη βάση του πανετόνε. Σιροπιάζουμε πάλι με το γλυκό κουταλιού (με 5-6 κουταλάκια του γλυκού). Καλύπτουμε την δεύτερη βάση με την κρέμα ζαχαροπλαστικής σοκολάτας. Ρίχνουμε λίγο γλυκό κουταλιού πάνω από την κρέμα εδώ και εκεί ξανά.

Ρίχνουμε λίγη από τη λιωμένη σοκολάτα που έχουμε.

Τοποθετούμε τον τρίτο και τελευταίο δίσκο από το πανετόνε.

Paneukolo-glyko-me-panetone-3

5

Διακοσμούμε

Στολίζουμε με την χρωματισμένη κόκκινη σαντιγί όπως μας αρέσει (δείτε ιδέες στις φωτογραφίες μου) .

Έτοιμο το σούπερ εντυπωσιακό γλυκό μας .

Φυσικά αν έχετε χρόνο είναι καλύτερα να ετοιμάσετε κρέμα σαντιγί με κρέμα γάλακτος 26% λιπαρά και να φτιάξετε τη δικιά σας κρέμα ζαχαροπλαστικής σύμφωνα με μια βασική συνταγή ….

 

Διαβάστε περισσότερα
Facebook YouTube Instagram
error: