Το καλοκαίρι που μας πέρασε πήγαμε για λίγες μέρες στο αγαπημένο μας νησί τη Σίφνο.
Μείναμε σε ένα μοναδικό κατάλυμα, σε ένα αυτόνομο σπίτι σε μια υπέροχη αυλή μέσα στην εξοχή της Απολλωνίας. Μοναδικό ! Το σπίτι ανήκει στον κύριο Γεροντόπουλο. Τον γνωστό ζαχαροπλάστη της Σίφνου με το ζαχαροπλαστείου του να βρίσκεται στην καρδιά της Απολλωνίας.
Επισκεφτήκαμε όπως είναι φυσικό το ζαχαροπλαστείο του για να απολαύσουμε τις ατελείωτες λιχουδιές που ετοιμάζουν εκεί κάθε μέρα και να κάνουμε και τις αγορές μας .
Σε μια από τις κουβέντες μας, κατάφερα, και ήμουν τυχερή που θέλησε να μοιραστεί μαζί μου μια μοναδική συνταγή του ζαχαροπλαστείου του .

paradosiaka-sifneika-amigdalota-gamou-sto-fourno-4
Σας παρουσιάζω τα υλικά και την εκτέλεση για τα υπέροχα και μοναδικά παραδοσιακά αμυγδαλωτά φούρνου που στη Σίφνο είναι το ιδανικό κέρασμα για το γάμο, όπως ακριβώς μου την είπε ο κος Γεροντόπουλος , ένα πρωί Σαββάτο, τον Ιούνιο που επισκεφτήκαμε την Σίφνο.
Σας υπόσχομαι ότι είναι μοναδικά στη γεύση!

Περιμένω τις εντυπώσεις σας πάντα…

Διαδικασία
1

Χτυπάμε τα ασπράδια αυγών

Χτυπάμε ελαφρά τα ασπράδια αυγών με την ζάχαρη στο μίξερ και στη συνέχεια προσθέτουμε την αμυγδαλόψιχα (χωρίς τη φλούδα) την οποία έχουμε φροντίσει πρώτα να ψιλοκόψουμε. Ανακατεύουμε απαλά με μια κουτάλα μέχρι να έχουμε μια ομοιογενή ζύμη. Ρίχνουμε και το ξύσμα λεμονιού.

paradosiaka-sifneika-amigdalota-gamou-sto-fourno-5

2

Πλάθουμε τη ζύμη

Την πλάθουμε απαλά με τα χέρια μας και της δίνουμε το σχήμα που θέλουμε, ομοιόμορφα μπαλάκια. Τοποθετούμε στην επιφάνεια από ένα λευκό αμύγδαλο.

Τοποθετούμε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς και ψήνουμε για 20 λεπτά.

Ξεφουρνίζουμε αφήνουμε να κρυώσουν  και σερβίρουμε στους καλεσμένους μας!

 

Διαβάστε περισσότερα
Facebook YouTube Instagram
error: