Στο ντουλάπι της κουζίνας μου είχα ακόμα, ευτυχώς, τις μοναδικές άγριες αγκινάρες Τήνου που μου είχε δώσει τον Οκτώβριο ο Αλέξανδρος Άνδροβικ από την Τήνο. Αν εσείς δεν έχετε άγριες από την Τήνο φυσικά μπορείτε να ετοιμάσετε τη συνταγή και με κοινές αγκινάρες σε λάδι, θα γίνει νομίζω πάλι νόστιμη. Η Χαρά Κόγκου, οινολόγος,  μου έστειλε το υπέροχο Peleano και εμείς το απολαύσαμε παρέα… Το φαντάζομαι καλοκαίρι, με ένα δροσερό αεράκι στο νησί που αγαπώ, την Τήνο, να το απολαμβάνω στη βεράντα μου…

Περιμένω τις εντυπώσεις σας πάντα…

Pasta-agrias-agkinaras-se-mprousketes-3

Διαδικασία
1

Ετοιμάζουμε πρώτα τις μπρουσκέτες

Κόβουμε τη μπαγκέτα σε φέτες. Τις αλείφουμε με λίγο βούτυρο ή ελαιόλαδο και τις φρυγανίζουμε καλά σε τοστιέρα ή ψηστιέρα ή σε σχαροτήγανο (ότι διαθέτουμε και μας είναι και εύκολο). Τις αφήνουμε στην άκρη να αποκτήσουν θερμοκρασία δωματίου.

Pasta-agrias-agkinaras-se-mprousketes-2

2

Ετοιμάζουμε την πάστα αγκινάρας

Αλέθουμε στο μούλτι όλα μας τα υλικά και φυσικά ρυθμίζουμε στη γεύση μας το αλάτι, το πιπέρι και το λεμόνι.

Ρίχνουμε τις αγκινάρες, που έχουμε πρώτα στραγγίξει και μετά ζυγίσει, σε κομμάτια στο μούλτι. Προσθέτουμε την πάστα ελιάς, το γιαούρτι, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι, το χυμό λεμονιού και το φρέσκο θυμάρι που έχουμε, φυσικά, κόψει τα φύλλα του μόνο.

Αλέθουμε καλά μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.

Pasta-agrias-agkinaras-se-mprousketes-4

 

3

Συνθέτουμε

Παίρνουμε τις μπρουσκέτες μας και τοποθετούμε στην κάθε μία  από 1 ½ κουταλάκι του γλυκού περίπου από την πάστα που ετοιμάσαμε.

Προαιρετικά χρησιμοποιούμε 1-2 αγκινάρες από το βάζο με το λάδι (και αφού τις στραγγίσουμε) για να διακοσμήσουμε τις μπρουσκέτες μας (τις κόβουμε πρώτα σε μικρά κομμάτια). Διακοσμούμε με φρέσκο θυμάρι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Απολαμβάνουμε με την παρέα μας!

Pasta-agrias-agkinaras-se-mprousketes-5

Διαβάστε περισσότερα
Facebook YouTube Instagram
error: