Αγαπώ πολύ τις πατάτες γιαχνί, αλλά δυστυχώς όχι και οι υπόλοιποι στην οικογένεια. Πάντα ψάχνω να βρω εκδοχές αυτού του φαγητού που θα τους πείσω να το δοκιμάσουν και τελικά να τους αρέσει. Αυτή τη φορά είχα ζοχούς που είχε περάσει ο καιρός τους και ήθελα να τους μαγειρέψω, αλλά σκέφτηκα και μια πιο πικάντικη εκδοχή του φαγητού με μπόλικο κύμινο και κιτρινόριζα. Δείτε τη συνταγή και νομίζω θα την αγαπήσετε και εσείς, όπως τελικά και μερικοί από εμάς…

Περιμένω τις εντυπώσεις σας πάντα…

 

Patates-giaxni-zoxous-pikantikes-5

Διαδικασία
1

Ετοιμάζουμε το φαγητό μας

Σε μια απλωτή κατσαρόλα σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι ελαφρά ίσα να γυαλίσει.

Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας και τα μπαχαρικά μας όλα να βγάλουν τα αιθέρια έλαια τους και τον πελτέ να σοταριστεί καλά.

Προσθέτουμε μετά από 1 λεπτό τις πατάτες μαζί με τους ζοχούς μας.

Ανακατεύουμε λίγο το φαγητό μας.

Patates-giaxni-zoxous-pikantikes-3

2

Βράζουμε

Προσθέτουμε το νερό μας.

Μόλις ξεκινήσει ο βρασμός χαμηλώνουμε τη φωτιά μας και σκεπάζουμε την κατσαρόλα μας.

Σιγοβράζουμε το φαγητό μας σκεπασμένο για περίπου 35-40 λεπτά μέχρι να δούμε ότι οι πατατούλες μας έχουν βράσει και το φαγητό μας έχει «μελώσει».

Patates-giaxni-zoxous-pikantikes-2

Διαβάστε περισσότερα
Facebook YouTube Instagram
error: