Από αυτά που ξέρω, από εδώ και από εκεί και ότι έχω διαβάσει, νομίζω ότι οι πατάτες έχουν μεγάλη διατροφική αξία στη φλούδα τους. Αν προσθέσεις ότι μερικές φορές βαριέμαι και να τις καθαρίζω, σκέφτηκα μια γρήγορη συνταγή για το μεσημέρι της Τρίτης, λίγο πριν έρθει ο γιος μου από το σχολείο του. Αποτελεί την τέλεια σαλάτα αλλά εκτελεί αν θέλετε και χρέη ορεκτικού σε ένα τραπέζι. Δοκιμάστε την οπωσδήποτε!

Διαδικασία
1

Καθαρίζουμε τις πατάτες

Αφήνουμε τις πατάτες με τη φλούδα τους και τις καθαρίζουμε πρώτα καλά. Βράζουμε τις πατάτες σε άφθονο αλατισμένο νερό μαζί με 2-3 κλαδάκια φρέσκιας ρίγανης. Περίπου 15 λεπτά, αλλά θα ελέγξετε αν τρυπιούνται με ένα μαχαίρι, όποτε και είναι έτοιμες. Τις βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα και τις αφήνουμε σε μια πιατέλα.

Patatosalata-me-manitaria-kai-freska-mirodika-2

2

Προσθέτουμε τη σάλτσα πέστο

Σε ένα απλωτό τηγάνι ή καλύτερα μια ρηχή απλωτή κατσαρόλα αν έχετε, ρίχνετε ελαιόλαδο και σοτάρετε σε δυνατή φωτιά τα μανιτάρια που τα έχετε καθαρίσει και κόψει στα δύο. Ρίχνετε αλάτι και πιπέρι ενώ σοτάρονται. Προσθέτετε τη σάλτσα πέστο, τον πολτό σκόρδου και μετά από ένα λεπτό ρίχνετε και τις πατάτες που έχετε αφήσει στην άκρη πριν. Ρίχνετε το χυμό πορτοκαλιού και μπόλικα μυρωδικά, δηλαδή τη ρίγανη και το βασιλικό φρέσκα και ψιλοκομμένα. Αφήνετε ένα δυο λεπτά στη φωτιά , εν τω μεταξύ έχετε σβήσει το μάτι. Έτοιμη!

Patatosalata-me-manitaria-kai-freska-mirodika-3

Διαβάστε περισσότερα
Facebook YouTube Instagram
error: