Μετά από τόσες και τόσες, κυρίως, γλυκές πατσαβουρόπιτες έφτασε και η ώρα για μία πράσινη πατσαβουρόπιτα που μοιάζει με μια κλασική σπανακοτυεόπιτα αλλά είναι ακόμα πιο αφράτη και λαχταριστή! Δοκιμάστε την σαν κυρίως πιάτο αλλά και σαν πρώτο πιάτο σε ένα τραπέζι ή και σε ένα μπουφέ.

Περιμένω τις εντυπώσεις σας πάντα…

Διαδικασία
1

Προετοιμασία από το προηγούμενο βράδυ

Από το προηγούμενο βράδυ ψιλοκόβουμε το φύλλο κρούστας και το αφήνουμε έξω να ξεραθεί καλά.

Την επόμενη μέρα καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τα χόρτα μας και τα αφήνουμε να μαραθούν στο στραγγιστήρι με αλάτι.  Τα στύβουμε μετά από 1 ώρα τουλάχιστον με τα χέρια μας πολύ καλά.

2

Φτιάχνοντας το μείγμα

Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε τα αυγά καλά, προσθέτουμε τα δύο είδη γιαουρτιού συνεχίζοντας το χτύπημα με το σύρμα, πάντα. Προσθέτουμε και το γάλα.

Προσθέτουμε τα ξεραμένα φύλλα σιγά σιγά προσέχοντας να τα «ξεκολλάμε» όσο μπορούμε καλύτερα….

Στη συνέχεια στο μείγμα που έχουμε ετοιμάσει βάζουμε τα χόρτα , το χοντροτριμμένο γίδινο τυρί, το βούτυρο κομμένο με τα χέρια μας , το πιπέρι. Στο τέλος ρίχνουμε και τη σόδα.

3

Ψήνουμε το φαγητό μας

Παίρνουμε ένα ταψί διαστάσεων 40Χ30 εκατοστά και λαδώνουμε καλά τον πάτο του τον οποίο και ραντίζουμε με γαλέτα ή ακόμα καλύτερα με πολέντα.

Ρίχνουμε από πάνω το μείγμα και καλύπτουμε την επιφάνεια με τη γραβιέρα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 ώρα ( μέχρι να ροδίσει καλά) και απολαμβάνουμε!

Patsabouropita-me-xorta-2

Διαβάστε περισσότερα
Facebook YouTube Instagram
error: