Στο σπίτι αγαπάμε πολύ τις πίτες με τυρί…. Γενικότερα βέβαια τις πίτες θα έλεγα…

Οι ζυμαρόπιτες είναι μια εύκολη λύση και αγαπημένη σε πολλούς νομίζω γιατί γλυτώνει το φύλλο, για όσες δε το έχουμε με τα φύλλα.

Εγώ όμως είχα στο ψυγείο φύλλο κρούστα που έπρεπε να το χρησιμοποιήσω οπωσδήποτε οπότε σκέφτηκα μια σχεδόν ζυμαρόπιτα , αλλά με φύλλο κρούστας σαν πατσαβουρόπιτα δηλαδή.

Τρώγεται καυτή και είναι θεϊκή αλλά και λίγο αργότερα….

Περιμένω τις εντυπώσεις σας πάντα…

Patsabouropita-feta-traxana-2

Διαδικασία
1

Ετοιμάζουμε το μείγμα

Ψιλοκόβουμε το φύλλο κρούστας και το αφήνουμε περίπου 1 ώρα ( αν δεν προλαβαίνουμε λιγότερο) να ξεραθεί, αφού το αραιώσουμε καλά και το ανακατεύουμε συχνά.

Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε καλά τα αυγά να αφρατέψουν.

Προσθέτουμε το ξινόγαλο και το λάδι και ανακατεύουμε ξανά.

Ρίχνουμε τη σόδα και τα φύλλα σιγά σιγά ανακατεύοντας με ένα πιρούνι για να τα χωρίζουμε.

Προσθέτουμε τον τραχανά, ανακατεύουμε και τέλος τη φέτα χοντροκομμένη.

Patsabouropita-feta-traxana-3

2

Ψήνουμε

Βουτυρώνουμε καλά ένα μεγάλο ταψί (για να γίνει λεπτή) και ρίχνουμε το σιμιγδάλι καλά σε όλο την επιφάνεια.

Προσθέτουμε το μείγμα που ετοιμάσαμε.

Ρίχνουμε στην επιφάνεια ελάχιστο βούτυρο εδώ και εκεί για να ροδίσει καλά.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα για 50 λεπτά περίπου ανάλογα το φούρνο και απολαμβάνουμε καλύτερα ζεστή.

Patsabouropita-feta-traxana-4

Διαβάστε περισσότερα
Facebook YouTube Instagram
error: