Μετά από τόσες πατσαβουρόπιτες που διαβάζουμε όλοι, σκέφτηκα μια πατσαβουρόπιτα που θα αγκαλιάζει δύο αγαπημένα γλυκά… Τη σοκολατόπιτα και την ευκολία της πατσαβουρόπιτας μαζί. Τελικά έγινε νόστιμο και είναι φυσικά πανεύκολο. Έβαλα και ένα ολόκληρο μανταρίνι μέσα, αλλά σκέφτομαι πως αν θέλετε βάζετε πορτοκάλι.

Περιμένω τις εντυπώσεις σας πάντα…

Patsabouropita-san-sokolatopita-3

Διαδικασία
1

Ετοιμάζουμε το σιρόπι

Βάζουμε στην φωτιά μια κατσαρόλα να βράσουμε όλα τα υλικά. Σε μέτρια φωτιά από τη στιγμή που θα ξεκινήσει ο βρασμός υπολογίζουμε 5-6 λεπτά. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει εντελώς το σιρόπι.

2

Ετοιμάζουμε αρχικά τα φύλλα

Βγάζουμε τα φύλλα από το ψυγείο και τα κόβουμε σε λεπτές ροδέλες, έτσι όπως είναι τυλιγμένο το ρολό. Κόβουμε όλο το ρολό και ανοίγουμε με τα χέρια μας όλα τα φύλλα. Αφήνουμε όσο μπορούμε περισσότερο τα φύλλα να στεγνώσουν και να  ξεραθούν , ιδανικά 2-3 ώρες και τα ανακατεύετε που και που.

Στα φύλλα κρούστας που έχουν ξεραθεί τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ και ρίχνουμε 5 από τα 10 κουταλάκια του γλυκού κακάο και ανακατεύουμε να πάει καλά σε όλα τα φύλλα.  Αφήνουμε στην άκρη το μπολ.

Patsabouropita-san-sokolatopita-4

3

Ετοιμάζουμε την πίτα μας

Στο μούλτι αλέθουμε ένα μανταρίνι ολόκληρο αφού πρώτα το πλύνουμε και αφαιρέσουμε τα κουκούτσια του. Κρατάμε τον πολτό στην άκρη.

Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε καλά με το μίξερ χειρός τα αυγά μαζί με τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν μια λευκή κρέμα. Προσθέτουμε το σπορέλαιο και συνεχίζουμε το χτύπημα με το μίξερ. Ρίχνουμε και τον πολτό από το μανταρίνι, το μπέικιν και το γάλα αμυγδάλου, το κακάο και ανακατεύουμε ξανά με το μίξερ.

Προσθέτουμε μετά τα φύλλα κρούστας μαζί με το κακάο που έμεινε στο μπολ. Τα ρίχνουμε σιγά σιγά και ανακατεύουμε απαλά με μια κουτάλα.

4

Ψήνουμε

Λαδώνουμε καλά το ταψί μας. Ρίχνουμε μέσα τη ζύμη που ετοιμάσαμε . Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 1 ώρα , ίσως και λίγο λιγότερο.

Μόλις ψηθεί η πίτα μας σιροπιάζουμε με το κρύο σιρόπι με μια κουτάλα, σιγά σιγά, κουταλιά κουταλιά. Αφήνουμε να κρυώσει και κόβουμε σε κομμάτια. Αν θέλουμε το σερβίρουμε με παγωτό βανίλια.

Patsabouropita-san-sokolatopita-2

Διαβάστε περισσότερα
Facebook YouTube Instagram
error: