Ήταν η μέρα του αγιασμού των σχολείων όταν η Κωνσταντίνα με κάλεσε να πάω στο σπίτι της για να ετοιμάσει τον πελτέ ντομάτας στο φούρνο. Η Κωνσταντίνα, μαζί με τον γιο της και τον άντρα της, με υποδέχτηκαν στο σπίτι τους, στο Συκούριο της Λάρισας. Ένα σπίτι υπέροχο και γεμάτο ιστορία που έμεινα αρκετή ώρα να το κοιτάζω…
Η Κωνσταντίνα ήρθε πριν από χρόνια στη Λάρισα για σπουδές και γνώρισε τον Νικόλα. Παντρεύτηκαν και ζούνε στο Συκούριο (τόπος καταγωγής του Νικόλα) μαζί με το γιο τους σε ένα παραμυθένιο σπίτι, όπως σας είπα, το οποίο ανακαινίζουν σταδιακά.
Η Κωνσταντίνα εκτός από μια γλυκιά μανούλα και μια υπέροχη μαγείρισσα ασχολείται και με την παρασκευή φυτικών καλλυντικών που έχουν σαν βάση την μελισσοκομία. Αν χρειαστείτε περισσότερες πληροφορίες η Κωνσταντίνα είναι πάντα χαμογελαστή και πρόθυμη.
Πληροφορίες εδώ: Facebook: Κωνσταντίνα Τζιόλα και στο email: connaki@hotmail.com


Η Κωνσταντίνα ετοίμασε ένα απίστευτο πελτέ ντομάτας στο φούρνο της που αν δεν το έβλεπα με τα μάτια μου δε θα πίστευα ότι γίνεται τόσο εύκολα…
Περιμένω τις εντυπώσεις σας πάντα…

Διαδικασία
1

Πλένουμε τις ντομάτες

Πλένουμε καλά τις ντομάτες. Τι κόβουμε σε 4-5 κομμάτια την κάθε μία (ανάλογα με το μέγεθός της).

 

2

Ραντίζουμε με το ελαιόλαδο

Στο ταψί του φούρνου στρώνουμε μια λαδόκολλά και απλώνουμε όλα τα κομμάτια από τις ντομάτες που ετοιμάσαμε. Ραντίζουμε με το ελαιόλαδο , προσθέτουμε, προσεκτικά να πάει παντού, το αλάτι, το πιπέρι και τη ρίγανη.

3

Ψήνουμε

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο σε υψηλή θερμοκρασία στους 220 βαθμούς στις αντιστάσεις ή στους 200 βαθμούς στον αέρα για 45 περίπου λεπτά, μέχρι να δούμε ότι  έχει ψηθεί ή και ξεροψηθεί σε κάποια σημεία η ντομάτα μας.

4

Πολτοποιούμε

Μεταφέρουμε όλο το μείγμα σε ένα μούλτι ή καλύτερα στο μπλέντερ αν έχουμε. Πολτοποιούμε.

5

Γεμίζουμε τα βαζάκια

Γεμίζουμε τα καθαρά βαζάκια μας μέχρι επάνω. Τα κλείνουμε και τα γυρίζουμε ανάποδα μέχρι να κρυώσουν καλά.

Προαιρετικά η Κωνσταντίνα προτείνει ότι μπορούμε να προσθέσουμε για επιπλέον γεύση και άρωμα στον πελτέ μας, 1 κρεμμύδι ξερό ή 3 σκελίδες σκόρδο ή φύλλα βασιλικού.

Διαβάστε περισσότερα
Facebook YouTube Instagram
error: