Ένα γρήγορο και gourmet πιάτο για ιδιαίτερες περιστάσεις. Το ετοίμαζα συχνά στο σπίτι πριν πολλά χρόνια. Τώρα μιας και βρήκα σε προσφορά τον καπνιστό σολομό στο σούπερ μάρκετ σκέφτηκα να ξαναθυμηθώ τη συνταγή και να την μοιραστώ μαζί σας. Μόλις βράσετε τα ζυμαρικά μπορείτε να τα αφήσετε στο τρυπητό όπου θα τα στραγγίσετε και στην ίδια κατσαρόλα να ετοιμάσετε και το σολομό ώστε να μην ανακατεύετε πολλά σκεύη. Τρώγεται ζεστή, για να μην πω καλύτερα καυτή! Παρόλο που έχει ούζο  η συνταγή νομίζω ότι ταιριάζει με ένα δροσερό ροζέ ή λευκό…

 

Περιμένω τις εντυπώσεις σας πάντα…

Penes-kapnisto-solomo-ouzo-3

 

Διαδικασία
1

Ετοιμάζουμε πρώτα τα ζυμαρικά

Σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει ρίχνουμε το αλάτι, το ελαιόλαδο και τον κύβο. Ενώ βράζει το νερό ρίχνουμε και τα ζυμαρικά μας. Βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, αλλά 2 λεπτά λιγότερο.

Κρατάμε 1 κούπα από το νερό που έβρασαν τα ζυμαρικά.

Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά σε ένα τρυπητό και τα αφήνουμε εκεί, μέχρι να ετοιμάσουμε το σολομό και να τα προσθέσουμε μετά.

Penes-kapnisto-solomo-ouzo-2

2

Ετοιμάζουμε το σολομό

Αφού καθαρίσουμε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας την κατσαρόλα που βράσαμε τα ζυμαρικά ( η δικιά μου είναι αντικολλητική) ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε σε αυτό τα φρέσκα κρεμμυδάκια που έχουμε ψιλοκόψει. Τα σοτάρουμε για ένα λεπτό σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.

Προσθέτουμε το σολομό που έχουμε ψιλοκόψει με τα χέρια μας (δεν χρειάζεται μαχαίρι).

Σβήνουμε με το ούζο. Αφήνουμε σε δυνατή φωτιά να εξατμιστεί το αλκοόλ για περίπου ένα λεπτό.

Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε τον κύβο, το ξύσμα από τα lime  και το νερό από τα ζυμαρικά που κρατήσαμε.

Ρίχνουμε και τα ζυμαρικά μας .

Βράζουμε για 1 λεπτό μόνο σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε  και την κρέμα γάλακτος και τον φρέσκο άνηθο ψιλοκομμένο.

Σερβίρουμε το φαγητό μας ζεστό !

Διαβάστε περισσότερα
Facebook YouTube Instagram
error: