Έχει και τα καλά του τελικά το food blogging… Τι εννοώ με αυτό; Είσαι ο «ειδικός» για να δοκιμάσεις κάποια προϊόντα… Αν και μεταξύ μας, τώρα, όλοι ειδικοί είμαστε σε αυτό και νομίζω πως όλοι έχουμε και δίκιο… Ο καθένας μας έχει τη δική του γεύση και φυσικά αυτό είναι αποδεκτό…

Εγώ σε αυτό το φαγάκι που ετοίμασα μια Τετάρτη μεσημέρι για την οικογένειά μου ήθελα να δοκιμάσω μια νέα μπύρα εκ Πατρών, την BirraDanos.

Pennes-me-fileto-kotopoulo-se-saltsa-fetas-me-mpura-1b

 

Το βασικό συστατικό που θα έδενε τη σάλτσα μου θα ήταν η αγαπημένη φέτα του άντρα μου, η φέτα ΧΩΤΟΣ. Στον γιο μου η φέτα δεν είναι το αγαπημένο συστατικό, όπως φαντάζομαι και σε πολλά μικρά παιδιά, αλλά αύτη τη φορά τα κατάφερα μια χαρά, γιατί τελικά την αγάπησε και ο μικρός της παρέας.

Πέννες με φιλέτο κοτόπουλο σε σάλτσα φέτας με μπύρα

Έγινε ένα νόστιμο και γεμάτο αρώματα φαγάκι αλλά καλό θα ήταν, όπως συμβαίνει σε όλες τις λευκές σάλτσες ζυμαρικών να το καταναλώσετε ζεστό, μόλις βγει γιατί μετά από ώρα υπάρχει μια «φθορά»… Το φρέσκο θυμάρι , που χρησιμοποίησα, είναι απαραίτητο και μην το παραλείψετε…

Περιμένω τις εντυπώσεις σας πάντα…

Διαδικασία
1

Βράζουμε τις πένες

Βράζουμε τις πένες μας σε άφθονο νερό σε μια κατσαρόλα. Μέσα στο νερό θα προσθέσουμε το μισό κύβο μυρωδικών, το κουταλάκι αλάτι και 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο. Θα βράσουμε τις πένες για 2 λεπτά λιγότερο από το χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία τους.

Προς το τέλος του βρασμού θα κρατήσουμε 250 ml από το νερό που βράζουνε στην άκρη.

2

Αδειάζουμε τις πένες

Αδειάζουμε τις πένες σε ένα σουρωτήρι αλλά δεν ξεπλένουμε με νερό.

3

Ψιλοκόβουμε και σοτάρουμε το κοτόπουλο

Ψιλοκόβουμε το φιλέτο από μπούτι κοτόπουλο. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βαθύ (ή και στην κατσαρόλα που βράσαμε τις πένες αν θέλετε) ρίχνουμε τις 3 κουταλιές ελαιόλαδο. Σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά το κοτόπουλο καλά ώστε να ροδίσει σε κάποια σημεία. Ρίχνουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα.

4

Σβήνουμε με τη μπύρα

Σβήνουμε με τη φρέσκια μπύρα μας. Αφήνουμε για 1 με 2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ της μπύρας. Σκεπάζουμε με το καπάκι και χαμηλώνουμε την ένταση της εστίας στο 4 (σε κλίμακα το 9) και αφήνουμε 10 λεπτά να βράσει.

5

Προσθέτουμε το νερό

Στη συνέχεια προσθέτουμε το νερό από αυτό που έβρασαν οι πένες (ανεβάζουμε πάλι την ένταση της εστίας μας), και είχαμε αφήσει στην άκρη, και μόλις πάρει βράση ξανά προσθέτουμε όλη την ποσότητα της φέτας την οποία προηγουμένως έχουμε θρυμματίσει με τα χέρια μας. Χαμηλώνουμε ξανά την ένταση της εστίας στο 4 και αφήνουμε 10 λεπτά περίπου σκεπασμένο να βράσει.

6

Ομογενοποιούμε τη σάλτσα

Στη συνέχεια ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι ανάλογα με τη γεύση μας, προσθέτουμε το βούτυρο και φυσικά το φρέσκο θυμάρι σχεδόν στο τέλος. Ομογενοποιούμε τη σάλτσα μας και ρίχνουμε μέσα όλες τις πένες ώστε να πάρουν μία βράση και αυτ

Αποσύρουμε αμέσως από τη φωτιά.

Σερβίρουμε με έξτρα φρέσκο θυμάρι και μπόλικη θρυμματισμένη φέτα!

ές.

7

Αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε

Αποσύρουμε αμέσως από τη φωτιά.

Σερβίρουμε με έξτρα φρέσκο θυμάρι και μπόλικη θρυμματισμένη φέτα!

Πέννες με φιλέτο κοτόπουλο σε σάλτσα φέτας με μπύρα

Διαβάστε περισσότερα
Facebook YouTube Instagram
error: