Σκέφτηκα να χρησιμοποιήσω γι αυτό το φαγάκι μια συσκευασία με πέννες που είχα στο ντουλάπι με έξτρα πρωτεΐνη. Στο κιμά πρόσθεσα και λιγάκι λουκάνικο που είχα φέρει από την Τήνου, που μόλις είχα επιστρέψει… Δεν σας λέω πόση νοστιμιά έχει αυτό το φαγητό…

Το μόνο που θα σας πω είναι δοκιμάστε το και διαλέξτε μια ωραία φέτα να το συνοδέψετε ή μια γραβιέρα, ότι αγαπάτε περισσότερο εσείς.

Περιμένω τις εντυπώσεις σας πάντα…

Διαδικασία
1

Ετοιμάζουμε τα ζυμαρικά

Σε αλατισμένο νερό που βράζει ρίχνουμε τις πέννες και τις βράζουμε ένα λεπτό λιγότερο από το χρόνο που γράφει η συσκευασία.

Κρατάμε από το νερό που βράσαμε ένα μικρό φλιτζανάκι νερό (ίσως το χρειαστούμε). Στραγγίζουμε τα μακαρόνια και τα αφήνουμε στην άκρη.

Pennes-ragou-me-kima-kai-loukaniko-Thnou-2

2

Ετοιμάζουμε τον κιμά

Σε μία απλωτή κατσαρόλα σοτάρουμε στο ελαιόλαδο τον κιμά και το λουκάνικο. Προσθέτουμε στη συνέχεια και το κρεμμύδι. Ρίχνουμε και τις ντομάτες μας και αλατοπιπερώνουμε.

Προσθέτουμε λίγο από το νεράκι που κρατήσαμε από τα ζυμαρικά μας και αφήνουμε να βράσει για 15-20 λεπτά.

3

Ολοκληρώνουμε το φαγητό μας

Προσθέτουμε τα μακαρόνια που είχαμε στην άκρη στο μείγμα με τον κιμά που είναι έτοιμο. Ανακατεύουμε καλά.

Σερβίρουμε με τριμμένο τυρί.

Pennes-ragou-me-kima-kai-loukaniko-Thnou-3

Διαβάστε περισσότερα
Facebook YouTube Instagram
error: