Μαγεία… Πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσετε αυτή τη συνταγή, της Νταϊάνα Κοχυλά. Είναι πλούσια σε αρώματα και ακόμα πιο πλούσια σε γεύση. Εγώ άφησα αρκετές ώρες το αρωματισμένο νερό να κρυώσει, γιατί έτσι βόλεψε, και νομίζω πως ήταν καλύτερα. Μου πήρε σχεδόν 6 φλιτζάνια αλεύρι και το έψησα σε ταψί στο όποιο έβαλα μέσα μια τσαλακωμένη λαδόκολλά, για να το ξεφορμάρω πιο εύκολα. Έχει πολύ πετιμέζι γι αυτό και είναι μια πολύ υγιεινή επιλογή από τα συνηθισμένα κέικ.

Η συνταγή που δοκίμασα είναι της ΝΤΑΪΑΝΑ ΚΟΧΥΛΑ και τη διάβασα στη σειρά βιβλίων: Το Λεξικό της Ελληνικής Κουζίνας. Η γεύση από το ΑΛΦΑ έως το ΩΜΕΓΑ. Τόμος Ξ- Π . ,Από «ΤΑ ΝΕΑ».

Περιμένω τις εντυπώσεις σας πάντα…

Διαδικασία
1

Προθερμαίνουμε το φούρνο

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175 βαθμούς. Βράζουμε το νερό, το ξύλο της κανέλας και τα γαρίφαλα σε ένα μικρό κατσαρολάκι. Βγάζουμε από τη φωτιά, αφήνουμε το νερό να κρυώσει και το σουρώνουμε, πετώντας τα μπαχαρικά.

Χρησιμοποιώντας ένα ηλεκτρικό μίξερ χειρός χτυπάμε το λάδι με τη ζάχαρη σε ένα μεγάλο μπολ ώσπου να γίνει σαν κρέμα.

2

Προσθέτουμε το αρωματισμένο νερό

Προσθέτουμε το αρωματισμένο νερό και το πετιμέζι και τα χτυπάμε όλα μαζί για 1 λεπτό περίπου ή ώσπου να γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα. Προσθέτουμε το ούζο και το ξύσμα, Διαλύουμε τη σόδα στον χυμό πορτοκαλιού και την προσθέτουμε στο μείγμα ανακατεύοντας. Αργά προσθέτουμε το κοσκινισμένο αλεύρι ώσπου να σχηματιστεί ένας πηχτός χυλός, ανακατεύοντας καλά.

3

Ρίχνουμε το χυλό στη φόρμα

Λαδώνουμε ελαφρά μια στρογγυλή σπαστή φόρμα 30 εκ.. Ρίχνουμε το χυλό στη φόρμα και πασπαλίζουμε την επιφάνεια με το ζαχαρωμένο σουσάμι.

Ψήνουμε μέχρι να δέσει ο χυλός για περίπου 1 ώρα. Ελέγχουμε τρυπώντας στο κέντρο με μια οδοντογλυφίδα να βγει καθαρή. Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει καλά πριν σερβίρουμε. Διατηρείται σε ξηρό μέρος αρκετές ημέρες.

Pita-me-petimezi-3

 

Διαβάστε περισσότερα
Facebook YouTube Instagram
error: