Πίτες ατομικές με τραχανά και κιμά που περίσσεψε
Η σκέψη γι αυτές τις πιτούλες ήρθε όταν περίσσεψε για ακόμα μία φορά κιμάς , μετά από μακαρόνια με κιμά! Σπάνια φτιάχνω γιατί στον γιο μου δεν αρέσουν , αλλά κάθε φορά θα μείνει και λίγος. Με τον τραχανά θα δείτε ότι γίνονται οι πίτες ιδιαίτερα χορταστικές . Εγώ τις έκανα και λίγο πικάντικες γιατί θα δείτε και μπαχαρικά στα υλικά. Είναι ότι πρέπει για μπουφέ ή για το σχολείο ή και τη δουλεία. Φυσικά μπορείτε να ετοιμάσετε ένα κιμά ακόμα και αν δεν σας έχει περισσέψει από μακαρόνια…. Γίνονται περίπου 16 ατομικές πιτούλες.
Περιμένω τις εντυπώσεις σας πάντα…
1 |
Ετοιμάζουμε τον τραχανά |
Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι 2 κούπες νερό και μόλις αρχίσει ο βρασμός αλατίζουμε λίγο και ρίχνουμε τον τραχανά. Χαμηλώνουμε την εστία και αφήνουμε τον τραχανά να βράσει μέχρι να μαλακώσει και να τελειώσει το νερό (μέτρια προς χαμηλή η φωτιά). Αφήνουμε στην άκρη. |
|
2 |
Ετοιμάζουμε τη γέμιση |
Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε τα αυγά και προσθέτουμε στη συνέχεια όλα τα υλικά της γέμισης με τη σειρά (εκτός από το μαυροκούκι). Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας. |
|
3 |
Ετοιμάζουμε τις πίτες μας |
Απλώνουμε τα φύλλα στο τραπέζι μας. Τα ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και τα χωρίζουμε σε 4 λωρίδες το καθένα. Βάζουμε από περίπου 1 κουταλιά της σούπας από τη γέμιση. Διπλώνουμε τις άκρες προς τα μέσα και ρολάρουμε την κάθε πίτα μας για να φτιάξουμε ατομικές. Λαδώνουμε την κάθε πίτα και ρίχνουμε στην επιφάνεια λίγο μαυροκούκι αν μας αρέσει φυσικά. Συνεχίζουμε με όλα τα φύλλα μέχρι να τελειώσει η γέμιση. |
|
4 |
Ψήνουμε |
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα για περίπου 40 λεπτά μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. |