Μια πρωτότυπη ας πούμε πίτσα που θα κλέψει τις εντυπώσεις .

Η συνταγή που δοκίμασα είναι του  ΣΤΕΛΙΟΥ ΠΑΡΛΙΑΡΟΥ και τη διάβασα στο Περιοδικό Γλυκές Ιστορίες, τεύχος 25.

Περιμένω τις εντυπώσεις σας πάντα…

Διαδικασία
1

Ζυμώνουμε όλα τα υλικά

Βάζουμε όλα τα υλικά για τη ζύμη σε ένα μεγάλο μπολ και το ζυμώνουμε με τα χέρια, έως ότου έχουμε ένα μαλακό ζυμάρι. Το μεταφέρουμε σε ένα ταψί διαμέτρου 28 εκατοστά., αλευρώνουμε ελαφρώς την παλάμη μας και το απλώνουμε καλά.

2

Αλείφουμε το ζυμάρι με τη μισή μερμελάδα

Αλείφουμε το ζυμάρι με τη μισή μερμελάδα. Πλένουμε και σκουπίζουμε καλά τα πορτοκάλια. Χωρίς να τα ξεφλουδίσουμε τα κόβουμε σε λεπτές ροδέλες πάχους 3χιλιοστά. Αφαιρούμε τα κουκούτσια και βράζουμε τις ροδέλες σε αρκετό νερό για 3-4 λεπτά. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς .Στραγγίζουμε τις ροδέλες και σκεπάζουμε με αυτές όλη την επιφάνεια της πίτσας, τοποθετώντας τες έτσι που η μία να υπερκαλύπτει λίγο την άλλη. Ανακατεύουμε την άλλη μισή μαρμελάδα που έχουμε κρατήσει, για να την μαλακώσουμε, και αλείφουμε τις ροδέλες. Πασπαλίζουμε με πιπέρι και ψήνουμε την πίτσα στο φούρνο για 20-30 λεπτά.

Pitsa-me-portokalia-3

Διαβάστε περισσότερα
Facebook YouTube Instagram
error: