Ότι πρέπει για να ανακυκλώσετε ένα τσουρέκι που δεν σας πολύ πέτυχε… γιατί να σας περίσσεψε αποκλείεται… Εγώ, είχα ένα τσουρέκι που μοσχοβολούσε μαστίχα, από μια φίλη μου που δεν της πέτυχε και πολύ. Βρήκα αυτή τη συνταγή της Νταϊάνα Κοχυλά και τη δοκίμασα για να σας πω… Το τσουρέκι αφήστε το να ξεραθεί αρκετά, εγώ προτίμησα να βάλω και μερικές φράουλες μέσα στο μείγμα για να γίνει πιο ζουμερή η πουτίγκα και πιο φραουλένια ( και επειδή έγινε αρκετά ζουμερή με τις φράουλες μέσα δεν έκανα και τη σάλτσα καραμέλας). Αν δεν έχετε φρουί γλασέ χρησιμοποιήστε και ένα γλυκό του κουταλιού που έχετε, αφού πρώτα όμως στραγγίξετε καλά το σιρόπι. Το κεραμικό που θα χρησιμοποιήσετε να είναι από 22 έως 24 εκατοστά. Δοκιμάστε τη όσο υπάρχουν ακόμα φράουλες…

Η συνταγή που δοκίμασα είναι της ΝΤΑΪΑΝΑ ΚΟΧΥΛΑ και τη διάβασα στο  Περιοδικό ΜΕΝΟΥ & άλλα, Τεύχος 57.

Περιμένω τις εντυπώσεις σας πάντα…

Διαδικασία
1

Για την πουτίγκα

Αφήνετε το κομμένο τσουρέκι για δύο ώρες να ξεραθεί. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.

Χτυπάτε σε ένα μεγάλο μπολ, με το σύρμα, τα αυγά, τους κρόκους και τη ζάχαρη. Προσθέτετε το γάλα και τη βανίλια και συνεχίζετε το χτύπημα.

Προσθέτετε το κομμένο τσουρέκι, τα φρουί γλασέ και ανακατεύετε καλά.

Ρίχνετε το μείγμα σε ένα ρηχό, πυρίμαχο σκεύος και το τοποθετείτε στο φούρνο μέσα σε ένα μεγαλύτερο ταψί με αρκετό ζεστό νερό (που φτάνει περίπου στη μέση του μικρότερου σκεύους).

Ψήνετε για 1 ώρα περίπου ή μέχρι να ψηθεί καλά το κέντρο της πουτίγκας. Βγάζετε προσεκτικά το ταψί από το φούρνο. Αφήνετε την πουτίγκα να κρυώσει για 2 ώρες τουλάχιστον, πριν τη σερβίρετε.

2

Φτιάχνετε τη σάλτσα καραμέλας (προαιρετικά)

Ζεσταίνετε τη ζάχαρη μαζί με το νερό, μέχρι να διαλυθεί. Αυξάνετε τη θερμοκρασία και βράζετε το μείγμα για 8-10 λεπτά, μέχρι να αλλάξει χρώμα και να γίνει σαν καραμέλα. Κατεβάζετε το μείγμα από τη φωτιά και προσθέτετε σιγά σιγά την κρέμα γάλακτος. Ξαναζεσταίνετε το μείγμα για 5-6 λεπτά μέχρι να πήξει και προσθέτετε τη βανίλια και το βούτυρο.

Σερβίρετε την πουτίγκα κομμένη σε κομμάτια , γαρνίρετε με κομμένες φράουλες, ζάχαρη άχνη και λίγη σάλτσα καραμέλας.

Poutiga-me-fraoules-kai-tsoureki-2

Διαβάστε περισσότερα
Facebook YouTube Instagram
error: