Πουτίγκες ατομικές με ψωμί
Η τέλεια συνταγή για την ανακύκλωση του ψωμιού που περίσσεψε. Είναι νόστιμο και θρεπτικό . Κατάλληλο για το σχολείο αλλά και σαν επιδόρπιο θρεπτικό.
Περιμένω τις εντυπώσεις σας πάντα…
1 |
Ψιλοκόβουμε το ψωμί ψίχα |
Ψιλοκόβουμε το ψωμί ψίχα με τα χέρια σε πολύ μικρά κομμάτια. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε με τη σειρά πρώτα τα αυγά . Προσθέτουμε ζάχαρη και συνεχίζουμε το ανακάτεμα με το σύρμα. Προσθέτουμε κρέμα και γάλα και ανακατεύουμε πάλι καλά. |
|
2 |
Ανακατεύουμε τα υλικά |
Ρίχνουμε τη βανίλια, το ξύσμα , το ψωμί, τις σταφίδες, το κονιάκ και τα καρύδια.Ανακατεύουμε πολύ καλά με μια μεγάλη κουτάλα . Τα αφήνουμε λίγο τα υλικά να τραβήξουν.Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε καλά 10 φορμάκια αλουμινίου για να μην κολλήσουν οι πουτίγκες μας.Τα γεμίζουμε και τα ψήνουμε 35-40 λεπτά στους 175 βαθμούς. |