Για να πω την αλήθεια αγόρασα τα κολοκυθάκια γιατί ήθελα να μαγειρέψω τους κολοκυθοανθούς, αλλά συνήθως αφού χρησιμοποιήσεις τους ανθούς μετά θα σου μείνουν, σίγουρα, στο ψυγείο, τα κολοκυθάκια… Οπότε περνώντας από το κρεοπωλείο ζήτησαν ένα ψαρονέφρι περίπου 500 γραμμάρια για να ξεμπερδέψω και με τα κολοκυθάκια και φυσικά να έχουμε και ένα φαγάκι για το μεσημέρι. Σκέφτηκα να μην ετοιμάζω μια βαριά κοκκινιστή σάλτσα που στον γιο μου δεν αρέσει καθόλου. Είχα αρκετά ντοματίνια που νομίζω δίνουν μια ιδιαίτερη γεύση και τα αγαπάμε όλοι στο σπίτι. Πέρασα και από το σχολείο το μεσημέρι να πάρω τον γιο μου, η ρίγανη στον κήπο είχε ανθίσει και ήταν γεμάτη λουλουδάκια, σκέφτηκα πως αυτό είναι το μυρωδικό που ταιριάζει στο φαγητό του μεσημεριού… Δεν έγινε μεγάλη ποσότητα οπότε αν έχετε μεγαλύτερη οικογένεια διπλασιάστε την ποσότητα.

Διαδικασία
1

σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά το ψαρονέφρι

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά το ψαρονέφρι. Αφού σοταριστεί καλά και πάρει λίγο χρώμα, ρίχνουμε και το κρεμμύδι να σοταριστεί και εκείνο. Αμέσως μετά σβήνουμε με το ροζέ κρασί  και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ για 1 με 2 λεπτά σε δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε τα ντοματίνια και αμέσως τα κολοκυθάκια. Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και λίγο νεράκι για να βράσει το φαγητό μας. Υπολογίστε ένα μικρό κρασοπότηρο νερό και χαμηλώστε τη φωτιάς το 4 . Θα βράσει για 45 λεπτά περίπου. Πριν γίνει το φαγητό μας προσθέτουμε αλάτι , πιπέρι και 1 κουταλιά βούτυρο για να δέσει η σαλτσούλα. Ρίχνουμε τα ανθάκια της ρίγανης για να μοσχοβολήσει το φαγάκι μας!

Psaronefri-me-kolokithakia-kai-ntomatinia-2

2

Βράσιμο

Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και λίγο νεράκι για να βράσει το φαγητό μας. Υπολογίστε ένα μικρό κρασοπότηρο νερό και χαμηλώστε τη φωτιάς το 4 . Θα βράσει για 45 λεπτά περίπου. Πριν γίνει το φαγητό μας προσθέτουμε αλάτι , πιπέρι και 1 κουταλιά βούτυρο για να δέσει η σαλτσούλα. Ρίχνουμε τα ανθάκια της ρίγανης για να μοσχοβολήσει το φαγάκι μας!

Psaronefri-me-kolokithakia-kai-ntomatinia-3

Διαβάστε περισσότερα
Facebook YouTube Instagram
error: