Θέλω να μαγειρεύω όσο γίνεται πιο συχνά λαχανικά στο σπίτι. Δυστυχώς όμως τις περισσότερες φορές πρέπει να προσθέσω και λίγο κρέας για να καταναλωθούν . Εδώ τα κεφτεδάκι ψηθήκαν στο φούρνο και έτσι το φαγητό έγινε πολύ εύκολα. Μια απλωτή κατσαρόλα είναι χρήσιμη σε αυτό το φαγητό. Είναι αρκετά λεμονάτο αν δεν θέλετε βάλτε λίγο λιγότερο χυμό λεμονιού.

Περιμένω τις εντυπώσεις σας πάντα…

Pshta-keftedakia-lemonata-spanaki-2

Διαδικασία
1

Ετοιμάζουμε πρώτα τα κεφτεδάκια μας

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά μας , στύβουμε τις φέτες ψωμιού και πλάθουμε το μείγμα καλά με τα χέρια μας. Αν χρειαστεί ρίχνουμε λίγο νερό για να αφρατέψει το μείγμα.

Πλάθουμε σε μικρά κεφτεδάκια και τα απλώνουμε σε μια λαδόκολλα που στρώσαμε σε ένα ταψί στο φούρνο.

Ψήνουμε 25  λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα.  Αφήνουμε στην άκρη.

Pshta-keftedakia-lemonata-spanaki-4

2

Ετοιμάζουμε το φαγητό μας

Σε μια απλωτή κατσαρόλα σοτάρουμε τα ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια. Ρίχνουμε το σπανάκι που έχουμε πλύνει προσεκτικά και κόψει σε μεγάλα κομμάτια. Σοτάρουμε για 2 λεπτά ακόμα.

Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε το ξύσμα  και τοποθετούμε σε όλη την κατσαρόλα τα κεφτεδάκια μας εδώ και εκεί. Προσθέτουμε ελάχιστο νεράκι χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια και αφήνουμε να βράσει το φαγητό με σκεπασμένη την κατσαρόλα.

Μετά από 20 λεπτά, και ελέγχοντας πάντα μήπως χρειαστεί λίγο νερό, ρίχνουμε το χυμό από τα λεμόνια. Αφήνουμε να βράσει 1 λεπτό και προσθέτουμε τον άνηθος και το βούτυρο.

Αποσύρουμε από τη φωτιά.

Διαβάστε περισσότερα
Facebook YouTube Instagram
error: