Όταν έχεις αρκετό χρόνο στο σπίτι και το 12χρονο γιο σου αρκετές μέρες χωρίς σχολείο, τι καλύτερο από το να του «αναθέσεις» να ετοιμάσει εκείνος το ψωμάκι! Έτσι και έγινε! Ετοιμάσαμε μαζί ένα πανεύκολο ψωμάκι με μπύρα και χωρίς καθόλου αναμονή. Αν θέλετε μπορείτε να το αφήσετε για λίγο να φουσκώσει στην άκρη, αλλά εμείς δεν το αφήσαμε καθόλου. Έχει μια υπέροχη γεύση το ψωμάκι από την μπύρα. Στην επιφάνεια βάλαμε σουσάμι και το μαυροκούκι που αγαπάμε στο σπίτι!.

Περιμένω τις εντυπώσεις σας πάντα…

pswmi-mpura-xwris-anamoni-5

Διαδικασία
1

Ετοιμάζουμε εύκολα το ψωμάκι μας

Σε ένα βαθύ μπολ ρίχνουμε πρώτα το αλεύρι, το μπέικιν και το αλάτι. Ανακατεύουμε με μια κουτάλα.

Κάνουμε μια λακκούβα με το χέρι μας στο κέντρο και εκεί ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά.

Δηλαδή τη μπύρα όλη, το ελαιόλαδο και το μέλι (που πρέπει να είναι ρευστό).

Αρχίζουμε να ανακατεύουμε με τα χέρια μας . Ίσως χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο αλεύρι μέχρι να έχουμε μια μαλακιά ζύμη.

Αν θέλουμε αφήνουμε λίγο στην άκρη σκεπασμένη τη ζύμη.

 

pswmi-mpura-xwris-anamoni-3

2

Ψήνουμε

Τοποθετούμε τη ζύμη μας σε ένα λαδωμένο ταψάκι (την απλώνουμε με τα χέρια μας να απλώσει) και ρίχνουμε στην επιφάνεια το σουσάμι και το μαυροκούκι.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 1 ώρα.

Θα έχουμε ένα μυρωδάτο ψωμί μπύρας!

pswmi-mpura-xwris-anamoni-2

Διαβάστε περισσότερα
Facebook YouTube Instagram
error: