Ρεβανί ή ραβανί δεν είχα πάρει ποτέ την απόφαση να φτιάξω, γιατί γενικά τα σιροπιαστά ενώ τα λατρεύω, και μου θυμίζουν έντονα μαμαδίστικο γλυκό, τα φοβάμαι …. Αυτό όμως το γλυκό που το είδα εδώ και καιρό μου έκανε το κλικ … Κάτι το όνομά του, κάτι ότι μου φάνηκε εύκολο , το ετοίμασα τελικά! Ήταν να μη γίνει η αρχή με τα σιροπιαστά…
Η συνταγή που δοκίμασα εδώ είναι της Έφης Γρηγοριάδου και τη διάβασα στο βιβλίο της «Με το απλόχερο της γιαγιάς».
Θα δείτε είναι διαφορετικό από τα άλλα ρεβανί που έχετε δοκιμάσει γιατί έχει ελάχιστο σιμιγδάλι. Παρόλα αυτά είναι πολύ αφράτο, χτυπήστε τα αυγά μέχρι να φουσκώσουν πολύ. Εγώ πρόσθεσα 2 βανίλιες στο μίγμα με τα αυγά, το έψησα σε 30 εκατοστά ταψάκι για 40 λεπτά περίπου και το σιρόπιασα με κρύο σιρόπι και ζεστό το γλυκό χωρίς να το κόψω σε κομμάτια όπως λέει η συνταγή. Είναι υπέροχο και ελαφρύ.

Περιμένω τις εντυπώσεις σας πάντα…

Διαδικασία
1

Διαδικασία

Σε λεκάνη χτυπάμε τη ζάχαρη με τα αυγά (που έχουμε φροντίσει να έχουν θερμοκρασία δωματίουα0 μέχρι να φουσκώσουν και να ασπρίσουν. Προσθέτουμε στη συνέχεια σταδιακά το αλεύρι ανακατεμένο με το σιμιγδάλι και το μπέικιν πάουντερ. Αναμειγνύουμε το μίγμα μέχρι να σχηματιστεί μια ομοιόμορφη ζύμη. Αδειάζουμε τη ζύμη σε βουτυρωμένο ταψί και την ψήνουμε στους 180 βαθμούς, ώσπου να ροδίσει. Μόλις κρυώσει, χαράζουμε το ρεβανί σε μερίδες. Ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας τη ζάχαρη με το νερό και το χυμό λεμονιού για 10 λεπτά περίπου. Μόλις πήξει, περιχύνουμε το κρύο ρεβανί σταδιακά.

Raiskofi-to-revani-tis-Kastorias-2

 

Διαβάστε περισσότερα
Facebook YouTube Instagram
error: