Επισκεφτήκαμε το εστιατόριο «Ήταν ένα μικρό καράβι» στην Τήνο και μαγευτήκαμε δοκιμάζοντας αυτή τη συνταγή του Αντώνη Ψάλτη, ιδιοκτήτη και σεφ του εστιατορίου. Αφού απολαύσαμε το δείπνο μας και γνωριστήκαμε καλά με τον Αντώνη αλλά και την αδερφή του τη Σταματούλα, που είναι η χαρά του καταστήματος, πήρα το θάρρος να ζητήσω από τον Αντώνη τη συνταγή από τα ραβιόλια να τη μοιραστεί μαζί μας. Τον ευχαριστώ πολύ για την καλοσύνη του και σας ζητώ να την δοκιμάσετε παρόλο που έχει ένα βαθμό δυσκολίας. Αν δεν βρείτε κουνέλι μπορείτε να την ετοιμάσετε και με κοτόπουλο ακολουθώντας την ίδια διαδικασία ακριβώς.

Διαδικασία
1

Ετοιμάζουμε τη ζύμη

Ετοιμάζουμε πρώτα τη ζύμη. Ζυμώνουμε όλα τα υλικά και αφήνουμε να ξεκουραστεί για μια ώρα.

2

Μαγειρεύουμε τον λαγό

Μαγειρεύουμε τον λαγό με όλα τα υλικά μαζί στους  150 βαθμούς για 3-4 ώρες σε πολύ καλά κλειστή γάστρα.

3

Σουρώνουμε την σάλτσα

Όταν είναι έτοιμος αφαιρούμε πολύ προσεκτικά τα κρεμμύδια και τον λαγό και σουρώνουμε την σάλτσα

4

Ξεψαχνίζουμε από τα κόκκαλα

Μόλις κρυώσει το κρέας το ξεψαχνίζουμε από τα κόκκαλα και το ψιλοκόβουμε πολύ.

Στη συνέχεια, ανοίγουμε το ζυμάρι σε λεπτά φύλλα, κόβουμε και γεμίζουμε ραβιόλια.

Τα βράζουμε για 3-4 λεπτά σε αλατισμένο νερό και μετά τα περνάμε από ένα τηγάνι με την σάλτσα και τα κρεμμυδάκια.

Σερβίρουμε με γραβιέρα Τήνου τριμμένη στον χοντρό τρίφτη.

Raviolia-se-saltsa-stifado-gemista-me-kouneli-apo-tin-Tino-2

Διαβάστε περισσότερα
Facebook YouTube Instagram
error: