Σε περιόδους που θέλουμε να κάνουμε λίγη αποτοξίνωση από την υπερβολική κατανάλωση κρέατος πάντα επιλέγω τα ρεβίθια. Τα αγαπάμε όλοι στο σπίτι . Συν ότι είχα και λούζα από τον Τήνου  όποτε σκέφτηκα να την προσθέσω για να εμπλουτίσω τη γεύση του φαγητού. Η λούζα με οδήγησε στα υπόλοιπα υλικά δηλαδή το φινόκιο, τη ρακή που μου είχε φέρει η κα. Νικολέττα Φώσκολου από την Τήνο, και φυσικά λίγη γραβιέρα από το νησί. Έγινε απίστευτο φαγάκι και νομίζω θα σας αρέσει πολύ…

Περιμένω τις εντυπώσεις σας πάντα…

Διαδικασία
1

Την προηγούμενη μέρα

Μουλιάζουμε τα ρεβίθια μας σε κρύο νερό για ένα ολόκληρο βράδυ μαζί με λίγο αλάτι. Την επόμενη μέρα τα ξεπλένουμε καλά σε τρεχούμενο νερό.

Rebiuia-fournou-me-louza-kai-grabiera-3

2

Βράζουμε τα ρεβίθια

Σε μια κατσαρόλα με νερό που να τα σκεπάζει και να είναι 3-4 δάχτυλα πάνω από τα ρεβίθια μας τα βράζουμε για 45- 55  λεπτά περίπου σε μέτρια φωτιά, μέχρι να μαλακώσουν αρκετά. Κρατάμε μία κούπα από αυτό το νερό που έβρασαν . Στην αρχή του βρασμού δεν ξεχνάμε να αφαιρέσουμε τον αφρό που δημιουργείται. Τα κρατάμε στην άκρη όπως και την κούπα με το νερό.

3

Ετοιμάζουμε πρώτα τα λαχανικά μας

Χοντροκόβουμε το κρεμμύδι και το φινόκιο. Σε μια απλωτή κατσαρόλα, που θα μπορεί να μπει και στο  φούρνο μετά, τα σοτάρουμε αφού πρώτα ρίξουμε το ελαιόλαδο. Μόλις σοταριστούν τα λαχανικά μας  σβήνουμε με τη ρακή μας.

Αφού εξατμιστεί το αλκοόλ μετά από 1 – 2 λεπτά προσθέτουμε τον πελτέ να σοταριστεί καλά. Ρίχνουμε μετά  τα ρεβίθια μας στην κατσαρόλα, το νερό που έχουμε στην άκρη και αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε και τον κύβο.

Rebiuia-fournou-me-louza-kai-grabiera-2

4

Ψήνουμε

Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180 βαθμούς.  Κόβουμε τη λούζα μας και την μοιράζουμε εδώ και εκεί. Ρίχνουμε και την γραβιέρα εδώ και εκεί στο φαγητό μας.

Ψήνουμε για 30 λεπτά περίπου , θα δείτε ίσως χρειαστεί λίγο παραπάνω ανάλογα με το φούρνο σας

Διαβάστε περισσότερα
Facebook YouTube Instagram
error: