Ένα πιάτο με μελιτζάνες που αγαπώ θέλησε να μοιραστεί ο Αλέξανδρος Άνδροβικ με την Miss tasty. Το τυράκι είναι ντόπιο τυρί από την Τήνο που όπως μου είπε ο Αλέξανδρος παράγεται σχεδόν από τις περισσότερες παλιές μαγείρισσες του νησιού. Με τις ντοματούλες του καλοκαιριού σίγουρα θα έχει άλλη νοστιμιά.

Περιμένω τις εντυπώσεις σας πάντα…

 

Rolakia-melitzanas-Alexandros-2

Διαδικασία
1

Ετοιμάζουμε τη μελιτζάνα

Κόβουμε τη μελιτζάνα σε πολύ λεπτές φέτες (2-3 χιλιοστά). Απλώνουμε τις φέτες και τις αλατίζουμε για να «ιδρώσουν». Τις αφήνουμε έτσι για 30 λεπτά.

2

Ετοιμάζουμε τη σάλτσα

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα σοτάρουμε στο ελαιόλαδο. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το  αλκοόλ. Προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας, ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και τα φύλλα δάφνης.

Δύο λεπτά πριν τελειώσει η σάλτσα προσθέτουμε τη ρίγανη. Βράζουμε για περίπου 15 λεπτά.

Θρυμματίζουμε σε ένα μπολ το τυρί.

Rolakia-melitzanas-Alexandros-4

3

Ετοιμάζουμε το φαγητό μας

Σκουπίζουμε απαλά τις μελιτζάνες με ένα απορροφητικό χαρτί. Σε κάθε φέτα μελιτζάνας προσθέτουμε στη μία άκρη μία κουταλιά της σούπας από τη σάλτσα ντομάτας και λίγο τ τυρί.

Τυλίγουμε σφιχτά σε ρολό τη φέτα μελιτζάνας χωρίς να τη σκίσουμε και την τοποθετούμε το ταψί.

Ολοκληρώνουμε όλες τις φέτες έτσι, τοποθετώντας τες πυκνά στο ταψί. Ρίχνουμε από πάνω την υπόλοιπη σάλτσα ντομάτας και γαρνίρουμε με το τυρί που έχει μείνει.

4

Ψήνουμε

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 40 λεπτά.

Rolakia-melitzanas-Alexandros-3

Διαβάστε περισσότερα
Facebook YouTube Instagram
error: