Η ροβίτσα είναι μια καλή εναλλακτική της φάβας. Είναι ένα όσπριο εύκολο, δεν χρειάζεται μούλιασμα, και έχουμε μια θρεπτική σούπα σε 30 περίπου λεπτά. Τα καραμελωμένα κρεμμύδια, φυσικά, μπορείτε να τα παραλείψετε, αλλά αναβαθμίζουν πολύ το ταπεινό πιάτο της ροβίτσας.

 

Περιμένω τις εντυπώσεις σας πάντα…

Robitsa-karamelwmena-kremmudia-roz-piperi-4

Διαδικασία
1

Ετοιμάζουμε πρώτα τη σούπα ροβίτσας

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το νερό και τη ροβίτσα. Μόλις ξεκινήσει ο βρασμός αφαιρούμε τον, τυχόν, αφρό που θα δημιουργηθεί.

Προσθέτουμε στη συνέχεια το ελαιόλαδο, το καρότο τριμμένο στη χοντρή πλευρά του τρίφτη, αλάτι και πιπέρι και ρίχνουμε και το κομμάτι από τη ρίζα του τζίντζερ.

Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και βράζουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για 30 λεπτά περίπου μέχρι να βράσει η ροβίτσα μας. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νεράκι ακόμα και αφαιρούμε τη ρίζα του τζίντζερ.

Robitsa-karamelwmena-kremmudia-roz-piperi-5

2

Εν τω μεταξύ ετοιμάζουμε τα κρεμμύδια

Σε αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο και τα κρεμμύδια μας, αφού πρώτα τα έχουμε κόψει σε χοντρές ροδέλες. Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να μαλακώσουν σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά.

Προσθέτουμε το χυμό μανταρινιού και αφήνουμε να βράσουν για άλλα 5-10 λεπτά περίπου πάντα σε μέτρια φωτιά.

Ρίχνουμε τέλος το χαρουπόμελο και το μπαλσάμικο και αφήνουμε να γλασάρουν τα κρεμμύδια μας. Στο τέλος και το ροζ πιπέρι λίγο πριν τα αποσύρουμε από τη φωτιά.

Robitsa-karamelwmena-kremmudia-roz-piperi-3

3

Σερβίρουμε

Σερβίρουμε τη σούπα ροβίτσας με  λίγα από τα καραμελωμένα κρεμμύδια στο πιάτο μας…

 

Διαβάστε περισσότερα
Facebook YouTube Instagram
error: