Με τη μαμά μου μένουμε πολύ κοντά οπότε βλεπόμαστε σχεδόν καθημερινά. Το πιο συνηθισμένο αλλά και αγαπημένο θέμα συζήτησής μας είναι η μαγειρική. Το καθημερινό μας φαγητό που απασχολεί και τις δυο μας αλλά νομίζω και αρκετές νοικοκυρές. Ένα πρωί λοιπόν, κατεβαίνοντας τη συνάντησα να μαγειρεύει. Είδα τι είχε ξεκινήσει και ενδιαφέρθηκα να μου πει τι ετοιμάζει. Η μαμά μου απλοποιεί πλέον τα πάντα. Μου πρότεινε λοιπόν αντί για γεμιστά να ετοιμάζω και εγώ αυτό που σκόπευε να ετοιμάσει και εκείνη. Δηλαδή αντί για γεμιστά πλέον ετοιμάζει μόνο τη γέμιση και την ψήνει στο ταψί. Ξεκινά σοτάροντας όλα τα λαχανικά που βάζει στα γεμιστά (η μαμά φτιάχνει τα γεμιστά χωρίς κιμά ενώ εγώ τα κάνω με κιμά) και στη συνέχεια ρίχνει το ανάλογο ρύζι και το ψήνει στο φούρνο το φαγητό.
Με αφορμή αυτή τη συζήτηση, με τη μαμά μου, ετοίμασα το παρακάτω φαγάκι που σας γράφω. Η μόνη του δυσκολία είναι τα αρκετά λαχανικά που θέλουν το χρόνο τους για να τα κόψουμε. Αποτελεί νομίζω, την ιδανική γαρνιτούρα δίπλα σε ένα ψητό ψάρι. Είναι μια εύκολη νηστίσιμη λύση για φαγητό για όσους νηστεύουν και αποτελεί μια σχετικά γρήγορή λύση για το καθημερινό φαγητό αλλά και θρεπτική. Τώρα φυσικά αφαιρείτε αν δεν έχετε κάποιο λαχανικό ή προσθέτετε κάποιο άλλο που σας αρέσει και εγώ δεν το σκέφτηκα. Υπάρχουν και αρκετές εναλλακτικές. Δείτε πως το ετοίμασα εγώ….

Περιμένω τις εντυπώσεις σας πάντα…

Διαδικασία
1

Σοτάρισα

Εγώ χρησιμοποίησα μια απλωτή κατσαρόλα, το πλακερό που λέμε, στην οποία πρώτα σοτάρισα τα λαχανικά και μετά στην ίδια πρόσθεσα το ρύζι και μετά την έβαλα στο φούρνο. Εσείς αν δεν έχετε ένα πλακερό που μπαίνει και στην εστία αλλά μετά μπαίνει και στο φούρνο μπορείτε να σοτάρετε πρώτα σε ένα τηγάνι μεγάλο αντικολλητικό και μετά να μεταφέρετε το περιεχόμενο σε ένα ταψί .Στην απλωτή κατσαρόλα,  που λέτε, σοτάρουμε πρώτα σε δυνατή φωτιά τις μελιτζάνες με το ελαιόλαδο  και αλατοπιπερώνουμε. Ίσως χρειαστεί λίγο ελαιόλαδο επιπλέον. Αμέσως ρίχνουμε και τα μανιτάρια και τα σοτάρουμε και αυτά πολύ καλά. Αμέσως προσθέτουμε και τα δύο είδη κρεμμυδιού και τις πιπεριές. Σοτάρονται καλά τα λαχανικά και διορθώνουμε και λίγο με το αλάτι και το πιπέρι. Προσθέτουμε τις ντομάτες και μετά το νερό. Μόλις πάρει βράσει ρίχνουμε το ρύζι, τις σταφίδες και τα μυρωδικά.

rizi-me-laxanika-sto-fourno-3

2

Ψήνουμε 20 λεπτά

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς. Μόλις πάρει βράση το νερό μαζί με το ρύζι που έχουμε ρίξει κουνάμε λίγο την κατσαρόλα να κατανεμηθούν ομοιόμορφα τα υλικά μας και την τοποθετούμε στο φούρνο.  Ψήνουμε 20 λεπτά και το φαγάκι μας είναι έτοιμο!

rizi-me-laxanika-sto-fourno-2

rizi-me-laxanika-sto-fourno-1

Διαβάστε περισσότερα
Facebook YouTube Instagram
error: