Σούπερ σοκολατένιο ρυζογαλάκι, με όχι και τόσο πολύ έντονη την παρουσία του ρυζιού… Εγώ έβαλα 100 γραμμάρια ζάχαρη γιατί μας αρέσει το ρυζόγαλο να είναι γλυκό και κατά λάθος έβαλα 40 γραμμάρια κακάο αντί για 20 που λέει η συνταγή όποτε έγινε λίγο μπίτερ παρόλο που αύξησα τη ζάχαρη…. Επίσης την επόμενη φορά που θα το ξαναφτιάξω ίσως το δοκιμάσω με λίγο παραπάνω ρυζάκι και να μειώσω το κορν φλάουρ λίγο, θα δω πάλι ….γιατί και έτσι είναι υπέροχο!

Η συνταγή που δοκίμασα είναι της  ΠΟΠΗΣ ΧΡΥΣΑΝΘΙΔΟΥ και τη διάβασα στο Περιοδικό Γλυκές Ιστορίες, Τεύχος 26.

Περιμένω τις εντυπώσεις σας πάντα…

Διαδικασία
1

Βράζουμε το ρύζι

Βάζουμε το ρύζι σε μια μεγάλη κατσαρόλα, προσθέτουμε το νερό και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσει, ανακατεύοντας κατά διαστήματα με μια κουτάλα. Αν πιεί το νερό πριν να είναι αρκετά μαλακό, προσθέτουμε λίγο ακόμα και συνεχίζουμε το βράσιμο. Όταν είναι καλά βρασμένο, το σουρώνουμε (αν έχει μείνει νερό) και το ξαναβάζουμε πάλι στην κατσαρόλα.

2

Βράζουμε και τα άλλα υλικά

 

Όταν είναι καλά βρασμένο, το σουρώνουμε (αν έχει μείνει νερό) και το ξαναβάζουμε πάλι στην κατσαρόλα.

Προσθέτουμε το γάλα, τη ζάχαρη, το κακάο και το ξύσμα πορτοκαλιού. Τοποθετούμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και βράζουμε, ανακατεύοντας καλά ανά τακτά διαστήματα.Διαλύουμε το κορν φλάουρ σε 2-3 κουταλιές της σούπας νερό.Λίγο πριν πάρει βράση το περιεχόμενο της κατσαρόλας, ρίχνουμε το διαλυμένο κορν φλάουρ και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει το ρυζόγαλο.

 

3

Αφήνουμε να κρυώσει το ρυζόγαλο και σερβίρουμε

Αποσύρουμε από τη φωτιά και μοιράζουμε σε ατομικά μπολ. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει το ρυζόγαλο και σερβίρουμε.

Αν δεν σερβίρουμε αμέσως, το καλύπτουμε με διαφανή μεμβράνη που να εφάπτεται στην επιφάνειά του προκειμένου να μην κάνει κρούστα. Μπορούμε να το διατηρήσουμε στο ψυγείο για 3-4 ημέρες, αν δεν μας πειράζει που θα σφίξει.

Ruzogalo-me-aroma-portokaliou-kai-kakao-2

Διαβάστε περισσότερα
Facebook YouTube Instagram
error: