Μετά από τόσα κλασικά ρυζόγαλα αυτή τη συνταγή, τη λάτρεψα. Μπορεί να σας φανεί δύσκολη, με την πρώτη ματιά, αλλά σας παρακαλώ να τη δοκιμάσετε, γιατί είναι πράγματι ξεχωριστή, αυτή η συνταγή του Στέλιου Παρλιάρου. Εγώ την έχω φτιάξει αρκετές φορές, αλλά επειδή τις δύο πρώτες, να σας πω την αλήθεια, δεν κατάφερα να βράσω το ρύζι μέσα στο γάλα εφάρμοσα την τεχνική που κάνει η μαμά μου στο απλό ρυζόγαλο. Έβρασα πρώτα το ρύζι σε νερό , κανονικά, και μετά το έριξα κατευθείαν μέσα στο γάλα, όπως λέει η συνταγή. Βέβαια εσείς , φυσικά, δοκιμάστε πρώτα αυτό που λέει ο Στέλιος Παρλιάρος και την επόμενη φορά αν κάτι δεν πάει καλά και σε σας δοκιμάστε αυτό που σας είπα. Ξύσμα έβαλα μπόλικο, γιατί μου αρέσει πολύ και τις σταφίδες τις μούλιασα σε τσάι με διαφορετικές γεύσεις για άρωμα. Τέλος, βράστε το όση ώρα γράφει η συνταγή και όχι παραπάνω , ακόμα και αν σας φαίνεται κάπως νερουλό, μετά θα σφίξει. Τη συνταγή που δοκίμασα τη βρήκα στη σειρά βιβλίων «ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΓΛΥΚΙΑΣ ΑΛΧΗΜΕΙΑΣ», τόμος 8 : ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ : ΤΑ ΓΛΥΚΑ ΤΗΣ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΜΑΣ.

Περιμένω τις εντυπώσεις σας πάντα…

Διαδικασία
1

Βάζουμε τις σταφίδες μέσα στο κονιάκ να μουλιάσουν. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα, την κρέμα και τη βανίλια. Όταν πάρει βράση , αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη ζάχαρη, την κανέλα και το πορτοκάλι. Αδειάζουμε το ρύζι μέσα στο βρασμένο γάλα και βάζουμε την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας για 30-35 λεπτά, έως ότου το ρύζι χυλώσει. Κατεβάζουμε από τη φωτιά, αφαιρούμε το κλωναράκι της βανίλιας και προσθέτουμε τις σταφίδες, τις οποίες έχουμε στραγγίξει από το κονιάκ. Το σερβίρουμε κατά προτίμηση χλιαρό.

Rizogalo-me-stafides-kai-vanilia-2 Rizogalo-me-stafides-kai-vanilia-3

Διαβάστε περισσότερα
Facebook YouTube Instagram
error: