Προσπάθησα να ετοιμάσω κάτι με μαυρομάτικα γιατί η αλήθεια είναι ότι επειδή όλα τα φασόλια θέλουν φούσκωμα από την προηγούμενη μέρα, αυτή η διαδικασία είναι κάτι που βαριέμαι οπότε καταλήγουμε να μην τρώμε στο σπίτι φασόλια. Με αυτό το πιάτο το οποίο μόνο σαλάτα δεν είναι… είναι ένα κανονικό γεύμα έχω να σας πω, κατάφερα να εντάξω στο εβδομαδιαίο μας πρόγραμμα τα φασόλια χωρίς τον απαραίτητο προγραμματισμό. Επιλέξτε φυσικό ότι φιλέτο ψαριού έχετε στο σπίτι.

Περιμένω τις εντυπώσεις σας πάντα…

Salata-mavromatika-regka-ntomatinia-4

 

Διαδικασία
1

Ετοιμάζουμε πρώτα τα μαυρομάτικα

Βράζουμε τα φασόλια σε μια κατσαρόλα μαζί με 2 φύλλα δάφνης και 1 κλωναράκι από φρέσκο δυόσμο για 15 λεπτά. Στραγγίζουμε τα φασόλια και τα αφήνουμε στην άκρη για να τα χρησιμοποιήσουμε στη συνέχεια στη σαλάτα μας.

2

Ετοιμάζουμε το ντρέσινγκ

Βάζουμε στο μούλτι όλα τα υλικά για το ντρέσινγκ και τα αλέθουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Αφήνουμε στην άκρη.

3

Ετοιμάζουμε τα υλικά της σαλάτας

Πλένουμε και κόβουμε στη μέση τα ντοματίνια. Ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια, το φρέσκο δυόσμο και ετοιμάζουμε και τα φιλέτα από τα ψάρια μας. Δηλαδή κόβουμε τα φιλέτα με τα χέρια μας ή με ένα μαχαίρι σε μικρά κομμάτια.

4

Συνθέτουμε τη σαλάτα μας

Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε με τη σειρά όλα μας τα υλικά. Δηλαδή τα φασόλια, τα ντοματίνια και τα κρεμμυδάκια, το ντρέσινγκ αλλά και τα φιλέτα των ψαριών. Ανακατεύουμε προσεκτικά και καλά όλα μας τα υλικά.

Σερβίρουμε στο σκεύος που θα επιλέξουμε με λίγο έξτρα ελαιόλαδο, έξτρα δυόσμο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Salata-mavromatika-regka-ntomatinia-3

Διαβάστε περισσότερα
Facebook YouTube Instagram
error: