Από τα απλά κλασικά γλυκά της ελληνικής κουζίνας. Δεν είχα ξαναφτιάξει ποτέ και νομίζω δεν είχα ξαναδοκιμάσει κιόλας. Η συνταγή είναι της  Άννας Ναθαναηλίδου που διάβασα, στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι και ομολογώ τη δοκίμασα γιατί τα υλικά είναι τόσο απλά και είναι πανεύκολο.

Μπορείτε φυσικά να παίξετε με τα αρωματικά ή από πάνω να το σερβίρετε με κάποια κρέμα ζαχαροπλαστικής ή με μία μπάλα παγωτό μαστίχα και λιγο γλυκό του κουταλιού. Οπωσδήποτε πρόκειται για μία βόμβα ζάχαρης και αυτό είναι νομίζω το μόνο του μειονέκτημα….

Περιμένω τις εντυπώσεις σας πάντα…

Samali-giaourti-mastixa-2

 

Διαδικασία
1

Ετοιμάζουμε το σιρόπι

Ετοιμάζουμε το σιρόπι στα μέσα της διάρκειας του ψησίματος του γλυκού!

Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τα υλικά μας για περίπου 10 λεπτά.

Αποσύρουμε από τη φωτιά.

Θα σιροπιάσουμε το γλυκό μας μόλις βγει από το φούρνο κουταλιά κουταλιά και θα το αφήσουμε ένα ολόκληρο βραδυ.

2

Ετοιμάζουμε τη ζύμη του γλυκού

Σε ένα μπολ μεγάλο ανακατεύουμε με το σύρμα το γιαούρτι με τη ζάχαρη καλά.

Προσθέτουμε στο νερό τη σόδα και τη διαλύουμε.

Ρίχνουμε το νερό στο μείγμα και ανακατεύουμε καλά.

Προσθέτουμε στη συνέχεια το σιμιγδάλι με τη μαστίχα και τη βανίλια και ανακατεύουμε.

Βουτυρώνουμε καλά το ταψί μας.

Ρίχνουμε το μείγμα μέσα στο ταψί.

Samali-giaourti-mastixa-3

3

Ψήνουμε

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς στον αέρα για 25-30 λεπτά περίπου .

Μόλις το βγάλουμε το χαράζουμε σε κομμάτια και μπήγουμε σε κάθε κομμάτι από ένα αμύγδαλο λευκό.

Σιροπιάζουμε σιγά σιγά και αφήνουμε ένα βράδυ ολόκληρο το γλυκό μας.

Διαβάστε περισσότερα
Facebook YouTube Instagram
error: