Ήμουν τόσο περίεργη να δοκιμάσω τη συνταγή μόλις τη διάβασα στο περιοδικό OLIVE, τεύχος 149. Τη συνταγή υπογράφει ο Μάκης Γεωργιάδης και ομολογώ ότι ήταν τόσο πρωτότυπα και με υπέροχα υλικά που τη δοκίμασα.

Δεν ξέρω αν είναι μελομακάρονα, μάλλον περισσότερα τα κάνει το σχήμα που θα τους δώσετε, αλλά ξέρω ότι είναι ένα θρεπτικό μπισκοτάκι χωρίς ψήσιμο, κατάλληλο για vegan και με αρκετές παραλλαγές…

Μπορείτε να το φτιάξετε και μόνο με νιφάδες βρώμης , όπως είναι η αυθεντική συνταγή και να βάλετε ξύσμα πορτοκαλιού αντί για μαρμελάδα.

Περιμένω τις εντυπώσεις σας πάντα…

San-melomakarona-xwris-pshsimo-2

Διαδικασία
1

Ετοιμάζουμε τη ζύμη

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά εκτός από το μέλι και το νερό.

Λιώνουμε το μέλι μαζί με  το νερό  και το ενσωματώνουμε και αυτό στα υπόλοιπα υλικά.

Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για 1 ώρα να σφίξει.

San-melomakarona-xwris-pshsimo-3

2

Πλάθουμε και σερβίρουμε

Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο και την πλάθουμε  όπως και τα κλασικά μελομακάρονα.

Σερβίρουμε με κανέλα, μέλι και τριμμένα καρύδια.

 

Διαβάστε περισσότερα
Facebook YouTube Instagram
error: