Η μόνη δυσκολία που έχει αυτός ο μεζές ή και φαγάκι αν θέλετε είναι να φιλετάρετε τις σαρδέλες. Οπωσδήποτε υπάρχουν και έτοιμα φιλέτα σαρδέλας αλλά νομίζω με λίγη εξάσκηση είναι εύκολο. Είναι πολύ απλό στην Παρασκευή του θέλει το πολύ 10 λεπτά στο τηγάνι και έχετε ένα μεθυστικό μεζέ ! Η αναλογία είναι για δύο άτομα το πολύ, αν θέλετε διπλασιάζετε τις ποσότητες των υλικών για περισσότερα άτομα.

Περιμένω τις εντυπώσεις σας πάντα…

Sardela-fileto-roze-2

Διαδικασία
1

Ετοιμάζουμε τις σαρδέλες

Πλένουμε και αφαιρούμε από τις σαρδέλες τα λέπια, τα εντόσθια και το κεντρικό κόκκαλο. Τις ξεπλένουμε και αφήνουμε τα έτοιμα φιλέτα μας στην άκρη.

2

Ετοιμάζουμε το φαγητό μας

Σε ένα τηγάνι αντικολλητικό πριν το βάλουμε στην εστία μας στρώνουμε τις σαρδέλες και το τοποθετούμε μετά στην εστία μας.

Ρίχνουμε το ελαιόλαδο στο τηγάνι. Απλώνουμε μια στρώσει με τα μισά φιλέτα κάτω στη βάση. Αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα μας ρίχνουμε το ξύσμα από το λεμόνι να πάει παντού ομοιόμορφα και ρίχνουμε και το μαϊντανό. Σκεπάζουμε τα φιλέτα με τα άλλα μισά που έχουμε στην άκρη. Αλατοπιπερώνουμε , ρίχνουμε ακόμα λίγο ξύσμα και λίγο λαδάκι.

Τοποθετούμε το τηγάνι στη φωτιά. Σε σχετικά δυνατή φωτιά μετά από 2 λεπτά ρίχνουμε το ροζέ κρασί. Αφήνουμε με ανοιχτό καπάκι να εξατμιστεί το αλκοόλ για 3 λεπτά περίπου σε δυνατή φωτιά.

Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ κλείνουμε την  εστία μας και κλείνουμε το καπάκι. Θα βράσουν αλλά 5 λεπτά περίπου , όχι περισσότερο.

Sardela-fileto-roze-3

3

Σερβίρουμε

Σερβίρουμε με φρέσκο ελαιόλαδο και έξτρα ψιλοκομμένο μαϊντανό !

Διαβάστε περισσότερα
Facebook YouTube Instagram
error: