Υπέροχα βουτυρένια μπισκοτάκια! Σε ξαφνιάζει το σχήμα τους και η μυρωδιά του βουτύρου θα μοσχοβολήσει το σπίτι σας. Για το λόγο αυτό διαλέξτε μια καλής ποιότητας βούτυρο , μην παραζυμώσετε τη ζύμη, γιατί θα σφίξουν, ετοιμάστε ένα καλό τσάι και απολαύστε τα…

Η συνταγή που δοκίμασα είναι του  ΣΤΕΛΙΟΥ ΠΑΡΛΙΑΡΟΥ και τη διάβασα στη σειρά βιβλίων ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΓΛΥΚΙΑΣ ΑΛΧΗΜΕΙΑΣ, Τεύχος 4 .

Περιμένω τις εντυπώσεις σας πάντα…

Διαδικασία
1

Ανακατεύουμε τα δυο είδη αλευριού

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα δυο είδη αλευριού . Σε άλλο ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το βούτυρο με τα χέρια μας μέχρι να αναμειχθούν . Προσθέτουμε τα αλεύρια και αναμειγνύουμε μέχρι να έχουμε μια σφιχτή ζύμη την οποία θα στρώσουμε σε ταψάκι 20-22 εκ.(ή σε τσέρκι διαμέτρου 20-22 εκ. πάνω σε αλουμινόχαρτο, το οποίο στερεώνουμε τυλίγοντάς το γύρω από το τσέρκι και τσαλακώνοντας τις άκρες του χαμηλά)πιέζοντας με την παλάμη μας ώστε να απλωθεί η ζύμη και να καλύψει όλη την επιφάνεια – το πάχος της πρέπει να είναι 2 εκατοστά. Χαράζουμε 10-12 τριγωνικά κομμάτια και την τρυπάμε με ένα πιρούνι στην επιφάνειά της .

2

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150 βαθμούς για 50-60 λεπτά μέχρι να χρυσίσουν. Όσο είναι ακόμη ζεστά χωρίζουμε τα κομμάτια μεταξύ τους και μετά αφήνουμε να κρυώσουν πολύ καλά.

Διατηρούνται τουλάχιστον μία εβδομάδα, τυλιγμένα σε μεμβράνη ή κλεισμένα σε αεροστεγές δοχείο.

Shortbreads-mpiskotkia-bouturou-2

Διαβάστε περισσότερα
Facebook YouTube Instagram
error: