Έψαχνα για μία σοκολατόπιτα και έπεσα πάνω σε μια συνταγή της Άννας Ναθαναηλίδου στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι. Την έφτιαξα όπως έγραφε και μάλλον κάτι δεν πήγε καλά. Εδώ σας γράφω τη βελτιωμένη δικιά μου συνταγή και σε ότι αφορά το γλάσο που ήταν λίγο και σε ότι αφορά το σιρόπι , που ίσως ήταν και τυπογραφικό λάθος γιατί δεν πέτυχε καθόλου. Είναι ένα ωραίο σιροπιαστό κέικ σοκολάτας και δεν θα το έλεγα σοκολατόπιτα . Τα κόκκινα βατόμουρα φυσικά είναι προαιρετικά, αν θέλετε και λίγη χτυπημένη κρέμα γάλακτος  σε σαντιγί θα ήταν μια χαρά.

Περιμένω τις εντυπώσεις σας πάντα…

Siropiasto-keik-sokolatas-glaso-kokkina-batomoura-2

Διαδικασία
1

Ετοιμάζουμε το σιρόπι

Τοποθετούμε όλα τα υλικά για το σιρόπι σε μία κατσαρόλα και βράζουμε για 2-3 λεπτά από τη στιγμή που ξεκινά ο βρασμός.

Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.

2

Ετοιμάζουμε το κέικ

Έχουμε αφήσει πολλή ώρα όλα τα υλικά εκτός ψυγείου.

Στο μίξερ χτυπάμε τουλάχιστον 5 λεπτά το βούτυρο με τη ζάχαρη.

Προσθέτουμε τα αυγά ένα τη φορά και τα χτυπάμε και αυτά για άλλα 5 λεπτά τουλάχιστον.

Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, το κακάο και το μπέικιν με την κανέλα.

Προσθέτουμε στο μείγμα που έχει αφρατέψει καλά εναλλάξ το γάλα με τα στερεά υλικά μέχρι να τελειώσουν .

Βουτυρώνουμε και ρίχνουμε κακάο στο ταψί μας.

Ρίχνουμε τη ζύμη μέσα στο ταψί μας.

3

Ψήνουμε

Ψήνουμε σε προσθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα για 45 λεπτά περίπου , ανάλογα πάντα με τον φούρνο σας.

Σιροπιάζουμε μόλις βγει από το φούρνο το κέικ ρίχνοντας το σιρόπι λίγο λίγο στην επιφάνεια.

Αφήνουμε να κρυώσει εντελώς το γλυκό μας.

Siropiasto-keik-sokolatas-glaso-kokkina-batomoura-3

4

Φτιάχνουμε το γλάσο

Ψιλοκόβουμε την κουβερτούρα σε ένα μπολ.

Ζεσταίνουμε την κρέμα με το μέλι μέχρι το σημείο βρασμού.

Τη ρίχνουμε πάνω από τη σοκολάτα. Αφήνουμε 1 λεπτό, ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει καλά και να ομογενοποιηθεί.

Απλώνουμε το γλάσο μόλις κρυώσει.

Σερβίρουμε με μπόλικα κόκκινα βατόμουρα.

Διαβάστε περισσότερα
Facebook YouTube Instagram
error: