Είναι μια πολύ διαφορετική μους σοκολάτας απ’ ότι άλλο έχετε δοκιμάσει. Λιώνετε την κουβερτούρα και ταυτόχρονα θα ζεστάνετε καλά και το ελαιόλαδο. Χρησιμοποιείστε ένα ελαιόλαδο εξαιρετικά παρθένο και καλύτερα βιολογικής καλλιέργειας. Το γιαούρτι να τον έχετε κάποια ώρα έξω από το ψυγείο για να έχει θερμοκρασία περιβάλλοντος γιατί όταν θα αναμειχτεί με τα άλλα δύο υλικά θα είναι πρόβλημα η μεγάλη διαφορά θερμοκρασίας και στο ανακάτεμα θα σας φανεί (όπως και σε εμένα) «κομμένο» το μείγμα… Θα προσθέσετε και το ξύσμα από ένα βιολογικό λεμόνι γιατί του πάει πολύ. Θα αφήσετε το μείγμα που ετοιμάσατε να σφίξει καλά και μετά θα το βάλετε και στο ψυγείο για μία ωρίτσα… Εγώ, μετά το ανακάτεψα πάλι για να αναμειχθεί καλά…
Η συνταγή που δοκίμασα είναι του ΣΤΕΛΙΟΥ ΠΑΡΛΙΑΡΟΥ και τη διάβασα στο περιοδικό Γλυκές Αλχημείες στο Τεύχος 30.

Περιμένω τις εντυπώσεις σας πάντα…

Διαδικασία
1

Εκτέλεση

Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί ή στο φούρνο των μικροκυμάτων και ανακατεύουμε με το ελαιόλαδο. Η θερμοκρασία του μείγματος πρέπει να είναι 38-40 βαθμούς δηλαδή να το νιώθουμε στο δάχτυλό μας ζεστό. Τότε ενσωματώνουμε το γιαούρτι ανακατεύοντας απαλά. Μοιράζουμε τη μους σε ποτηράκια και τα αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσουν (1-2 ώρες) .

Sokolatenia-mous-giaourtiou-me-elaiolado-2

Διαβάστε περισσότερα
Facebook YouTube Instagram
error: