Προσπαθώ όσο πιο συχνά γίνεται να ετοιμάζω κάτι στο σπίτι για να έχει ο γιος μου την άλλη μέρα να φάει στο σχολείο του. Αγαπάει και εκείνος όπως τα περισσότερα παιδιά νομίζω τη σοκολάτα και οτιδήποτε σοκολατένιο. Ένα κεκάκι είναι σίγουρα βολικό να το φάει ένα παιδί στο σχολείο. Σκέφτηκα μια μέρα να δοκιμάσω μια συνταγή της Άννας Ναθαναηλίδου που διάβασα στο περιοδικό «Ζάχαρη και Αλεύρι» στο τεύχος 8. Διάβασα προσεκτικά τη συνταγή της και διαπίστωσα πως είναι μια συνταγή που συνδυάζει το κακάο, τη βρώμη που είναι τόσο χρήσιμη για τη διατροφή μας και αντί για βούτυρο χρησιμοποιούσε ελαιόλαδο. Περιέχει και μήλο οπότε σκέφτηκα ότι αυτό θα το κρατούσε και ιδιαίτερα ζουμερό. Τη δοκιμάσαμε και έχω να σας πω τα καλύτερα. Όσοι έχετε το περιοδικό είμαι σίγουρη ότι θα την έχετε δοκιμάσει , γιατί είναι παλιό το τεύχος, οι υπόλοιποι σας την προτείνω και εγώ από εδώ….

Περιμένω τις εντυπώσεις σας πάντα…

Διαδικασία
1

Εκτέλεση

Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ. Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μέχρι να ομογενοποιηθεί. Αφήνουμε το μείγμα να σταθεί για 10 λεπτά. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 ° C. Λαδώνουμε και αλευρώνουμε θήκες για κεκάκια. Εναλλακτικά, τοποθετούνται στο εσωτερικό τους από ένα καραμελόχαρτο. Μοιράζουμε το μείγμα στις θήκες, γεμίζοντας τα περίπου τα μέχρι το μέση γιατί θα τα φουσκώσει. Ψήνουμε τα κεκάκια στις αντιστάσεις για 16-18 λεπτά. Τα αφήνουμε να κρυώσουν για περίπου 10 λεπτά εκτός του φούρνου προτού τα ξεφορμάρουμε. Αν θέλουμε, προσθέτουμε στο μίγμα και 1/2 φλιτζάνι  ψιλοκομμένα καρύδια, αμύγδαλα ή φουντούκια.

sokolatenia-muffins-bromis-me-milo-2

Διαβάστε περισσότερα
Facebook YouTube Instagram
error: