Είμαι από αυτούς τους εθισμένους στη σοκολάτα… Είναι δύσκολο να περάσει η ημέρα χωρίς να καταναλώσω έστω και λίγη. Γενική αγαπώ τη σοκολάτα με μεγάλη περιεκτικότητα σε κακάο. Οπότε η σοκολατόπιτα σε ότι μορφή και να είναι πάντα ευπρόσδεκτη. Η συγκεκριμένη συνταγή της Άννας είναι πανεύκολη και πολύ οικονομική. Θα δείτε ότι τα υλικά που σας γράφω δεν είναι σας τις άλλες συνταγές για σοκολατόπιτες. Τη σκέφτομαι και για σοκολατάκια κέρασμα αν την κόψω σε μικρά κομματάκια. Ίσως το δοκιμάσω την επόμενη φορά…

Αν θέλετε κοσκινίστε το αλεύρι και το κακάο. Εγώ πρόσθεσα και 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν μαζί με ελάχιστο αλάτι και λίγη κανέλα για άρωμα. Επίσης, αντί για αλεύρι στο πυρέξ έβαλα κακάο, για να μην υπάρχουν τα αντιαισθητικά σημάδια από το αλεύρι πάνω στο σοκολατένιο γλυκό. Θα δείτε δεν είναι ακριβώς σαν κέικ είναι σαν μους σφιχτή γι αυτό σκέφτηκα πως είναι και μια καλή ιδέα να αντικαταστήσει τα σοκολατάκια για κέρασμα. Δε φαντάζεστε πόσο ταιριάζει με μια κούπα ζεστό καφέ!

Η συνταγή που δοκίμασα είναι της  ΑΝΝΑΣ ΝΑΘΑΝΑΗΛΙΔΟΥ και τη διάβασα στο  Περιοδικό «Ζάχαρη & Αλεύρι», Τεύχος 13.

Περιμένω τις εντυπώσεις σας πάντα…

Διαδικασία
1

Ετοιμάζουμε το γλυκό

Βάζουμε το αλεύρι στον κάδο του μίξερ μαζί με τη ζάχαρη, το ξινόγαλο, το αραβοσιτέλαιο, το κακάο και το ανθρακούχο νερό.

Χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και μέχρι να έχουμε ένα αφράτο μίγμα. Βουτυρώνουμε το κλασικό πυρέξ (περίπου 35εκ Χ 25εκ) και το αλευρώνουμε. Απλώνουμε το μίγμα στο πυρέξ. Βάζουμε το πυρέξ σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς και ψήνουμε για 40 λεπτά περίπου. Δοκιμάζουμε αν ψήθηκε το γλυκό με τη βοήθεια ενός μαχαιριού. Βγάζουμε το γλυκό και αφήνουμε να κρυώσει.

Sokolatopita-me-cacao-xwris-auga-4

2

Ετοιμάζουμε το γλάσο

Ρίχνουμε το γάλα σε ένα κατσαρολάκι και προσθέτουμε την κουβερτούρα αφού την τεμαχίσουμε. Ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα και να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Αφήνουμε το γλάσο να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου για 15 λεπτά περίπου και έπειτα αφού προηγουμένως κόψουμε το γλυκό σε κομμάτια, περιχύνουμε το γλυκό.

Sokolatopita-me-cacao-xwris-auga-3

Διαβάστε περισσότερα
Facebook YouTube Instagram
error: