Κάτι ανάμεσα σε μους και κέικ… Το άρωμα του πορτοκαλιού γεμίζει από τη σοκολάτα και γίνεται μια έκρηξη στις γεύσεις. Έχει μια ετοιμασία, δεν μπορώ να πω, αλλά πιστέψτε με θα σας μείνει αξέχαστο. Ψήστε το ακριβώς 35 λεπτά, όχι παραπάνω, φροντίστε η αμυγδαλόσκονη να είναι όσο πιο ψιλοκομμένη γίνεται και καταναλώστε το  πολύ σε δύο ημέρες, μετά αρχίζει η φθορά γιατί η υγρασία, στο γλυκάκι αυτό,  είναι σε μεγάλο ποσοστό..

Η συνταγή που δοκίμασα είναι της ΠΟΠΗΣ ΧΡΥΣΑΝΘΙΔΟΥ και τη διάβασα στο Περιοδικό Γλυκές Αλχημείες, τεύχος 25.

Περιμένω τις εντυπώσεις σας πάντα…

Διαδικασία
1

Εκτέλεση

Πλένουμε τα πορτοκάλια και τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με νερό. Τοποθετούμε την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και τα αφήνουμε να βράσουν για 45-60 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν καλά. Τα στραγγίζουμε από το νερό και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Σε άλλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος. Λίγο πριν βράσει, την αποσύρουμε και τη ρίχνουμε πάνω από την τεμαχισμένη κουβερτούρα. Ανακατεύουμε με μια μαρίζ ώσπου να λιώσει η σοκολάτα και να γίνει ένα λείο μείγμα. Κόβουμε τα πορτοκάλια σε κομμάτια και αφαιρούμε τυχόν κουκούτσια.

2

Πολτοποιούμε το μείγμα

Τα πολτοποιούμε στο μπλέντερ, παίρνουμε ακριβώς 500 γραμμάρια από τον πολτό και τα προσθέτουμε στο μίγμα της σοκολάτας. Ανακατεύουμε και ρίχνουμε σταδιακά την άχνη, τα αυγά , τους κρόκους και την αμυγδαλόσκονη. Ακουμπάμε ένα τετράγωνο τσέρκι 20 Χ 20 εκατοστά ( ή ένα στρογγυλό 22 εκατοστά) πάνω σε αλουμινόχαρτο. Τυλίγουμε τις άκρες του αλουμινόχαρτου γύρω από το τσέρκι και τις τσαλακώνουμε χαμηλά ώστε να το στερεώσουμε σαν βάση. Αδειάζουμε μέσα το μείγμα και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 30 – 35 λεπτά. Το γλυκό θα βγει λίγο τρεμουλιαστό , αλλά έτσι πρέπει. Το αφήνουμε να κρυώσει λίγο και το ξεφορμάρουμε. Αν θέλουμε , το σερβίρουμε με άγλυκη σαντιγί.

Sokolatopita-san-mous-2

Διαβάστε περισσότερα
Facebook YouTube Instagram
error: