Νομίζω όλες οι μανούλες δυσκολευόμαστε πολύ να πούμε όχι στα παιδιά μας για το παγωτό… Οπότε σαν φτάνει το καλοκαιράκι πάντα έχουμε στο μυαλό μας πότε να φτιάξουμε το δικό μας παγωτό με τα υλικά που εμείς θα επιλέξουμε και θα το συντηρήσουμε στο δικό μας ψυγείο με ασφάλεια.
Αγόρασα το τεύχος του περιοδικού Olive και μέσα στις σελίδες του βρήκα ένα ενδιαφέρον σορμπέ ακτινίδιο. Δεν μου πέρασε από το μυαλό μου να το ετοιμάσω γιατί δεν είναι και από τα αγαπημένα φρούτα του γιού μου και ξέρω ότι δεν θα είχε και μεγάλη επιτυχία. Η συνταγή βέβαια φάνηκε ενδιαφέρουσα ωστόσο παρόλο που δεν την ετοίμασα ήταν μια ωραιότατη αφορμή να σκεφτώ μια συνταγή για σορμπέ. Από την άλλη η αρμπαρόριζα στη γλάστρα είχε τόσο πολύ μεγαλώσει που κάθε φορά που φύσαγε ο αέρας έπεφτε το φυτό κάτω… Η μυρωδιά της γεμίζει τη βεράντα μας…
Η λαϊκή της Δευτέρας στη γειτονιά μου ήταν γεμάτη μυρωδάτα φρούτα. Μου άρεσαν τα ροδάκινα που δοκίμασα στη φίλη μου την Όλγα. Σκέφτηκα να χρησιμοποιήσω μαζί και βερίκοκα. Η συνταγή για το σορμπέ είχε ήδη ετοιμαστεί…
Είχα δουλειές το πρωί της Δευτέρας . Γύρισα από τη λαϊκή και γρήγορα ετοίμασα το σιρόπι αρωματισμένο με την αρμπαρόριζα. Το άφησα στην άκρη να κρυώσει και βγήκα βιαστικά να κάνω τα ψώνια της Δευτέρας. Όταν επέστρεψα το σιρόπι ήταν στη θερμοκρασία δωματίου που το χρειαζόμουν για να ετοιμάσω το σορμπέ. Χρειάστηκα άλλα 5 λεπτά μόνο, ίσα ίσα να κόψω τα φρούτα και μαζί με το σιρόπι να τα ρίξω στο μπλέντερ…

Περιμένω τις εντυπώσεις σας πάντα…

Διαδικασία
1

Ετοιμάζουμε πρώτα το σιρόπι

Ετοιμάζουμε πρώτα το σιρόπι. Βάζουμε σε μια κατσαρολίτσα τη ζάχαρη με το νερό σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ανακατεύουμε λίγο μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Μόλις ξεκινήσει ο βρασμούς μετράμε 4 λεπτά. Στα 3 λεπτά βρασμού ρίχνουμε και τα φύλλα αρμπαρόριζας και μετά από 1 λεπτό αποσύρουμε από τη φωτιά. Αφήνουμε το σιρόπι 1 ώρα περίπου να κρυώσει.

sorbe-rodakina-kai-verikoka-me-arbaroriza-2 sorbe-rodakina-kai-verikoka-me-arbaroriza-5

2

Ανακατεύουμε και ομογενοποιούμε το μείγμα στο μπλέντερ

Εν τω μεταξύ κόβουμε τα φρούτα, αφού πρώτα τα πλύνουμε. Στο μπλέντερ ρίχνουμε το σιρόπι μαζί με την αρμπαρόριζα , το χυμό lime και τα φρούτα. Ανακατεύουμε και ομογενοποιούμε το μείγμα στο μπλέντερ. Ρίχνουμε το μείγμα που ετοιμάσαμε σε δοχείο για παγωτό. Τοποθετούμε στην κατάψυξη  και κάθε μίση περίπου ώρα ανακατεύουμε με ένα πιρούνι για να σπάμε τους κρυστάλλους. Θα το κάνουμε τουλάχιστον 2 φορές , αν έχετε παγωτομηχανή χρησιμοποιήστε την . Πριν σερβίρετε πάντα αφήνετε λίγο να ξεπαγώσει.

Θα έχετε το πιο υπέροχο και αρωματικό σορμπέ που θα έχετε δοκιμάσει!

sorbe-rodakina-kai-verikoka-me-arbaroriza-4

Διαβάστε περισσότερα
Facebook YouTube Instagram
error: