Ο γιος μου δεν τον αγαπά τον αρακά σχεδόν καθόλου και τον τρώει πάντα γιατί δυστυχώς του έτυχε μια μαμά λιγάκι αυστηρή… Οπότε ψάχνω πάντα να σκεφτώ κάτι που θα είναι κρυμμένος ο αρακάς και έτσι θα τον φάει χωρίς γκρίνια μεγάλη… Έτσι και έγινε! Τα μανιτάρια νομίζω ότι απογειώνουν το πιάτο και τα προτιμώ από τα κρουτόν που δεν προσφέρουν και τίποτα το ιδιαίτερο διατροφικά. Είναι μια εξαιρετική επιλογή και σαν πρώτο πιάτο αν έχετε καλεσμένους στο σπίτι, εγώ τη φτιάχνω συχνά και εμπλουτίζω διατροφικά αλλά και χρωματικά το καθημερινό μας φαγητό.

Περιμένω τις εντυπώσεις σας πάντα…
Μαρία Πατσιά

Διαδικασία
1

Σοτάρισμα

Σε μια βαθιά κατσαρόλα σοτάρουμε ελαφρά στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι και ρίχνουμε αμέσως τις πατάτες και τον αρακά. Αλατοπιπερώνουμε ελαφρά και ρίχνουμε τον κύβο. Σοτάρουμε ένα λεπτό. Ρίχνουμε το νερό και δυναμώνουμε τη φωτιά για να πάρει βράση. Αμέσως χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το φαγάκι μας στην ησυχία του, να βράσει για 20, το πολύ λεπτά.

2

Πολτοποιούμε το φαγητό

Στη συνέχεια με τη βοήθεια του μπλέντερ χειρός πολτοποιούμε το φαγητό μας προσπαθώντας να λιώσουν όλα κομμάτια και να γίνει «βελούδο»! Προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε καλά.
Σε μια άλλη κατσαρόλα ή τηγάνι σοτάρουμε τα μανιτάρια σε πολύ δυνατή φωτιά μαζί με τις σκελίδες σκόρδου. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Μόλις είναι έτοιμα τα απομακρύνουμε από τη φωτιά. Τα αφήνουμε σε ένα πιάτο και τα προσθέτουμε στο πιάτο μας όταν σερβίρουμε τη σούπα μας.
Αν η σούπα σας φαίνεται κάπως πηχτή προσθέτετε λίγο γάλα ή νερό μέχρι να έχετε την επιθυμητή για εσάς πυκνότητα.

Soupa-veloute-araka-me-manitaria-2

Διαβάστε περισσότερα
Facebook YouTube Instagram
error: