Ξέρετε τώρα πως βγαίνουν αυτά τα εύκολα φαγάκια ε; Έχεις ένα κουνουπίδι που δεν το θέλουν στο σπίτι πάλι σαλάτα, πήρες και κάτι γαριδούλες που αν τις κάνεις στο τηγάνι μόνο ένα με δύο άτομα θα φάνε και σίγουρα δεν θα χορτάσουν… Έτσι σκέφτηκα μιας και έπιασε το πρώτο ας πούμε κρύο στη Λάρισα, μια σουπίτσα, βελουτέ συγκεκριμένα που μας αρέσει περισσότερο και είναι μια εύκολη λύση και για βράδυ που θα φάει ο γιος μου χωρίς τσακωμό… Έγινε πολύ νόστιμη και αν θέλετε σοτάρετε περισσότερες γαρίδες για το γαρνίρισμα, δίνουν μεγάλη νοστιμιά τη σουπίτσα…

 

Περιμένω τις εντυπώσεις σας πάντα…

Διαδικασία
1

Ξεκινάμε με τα πράσα και το κουνουπίδι

Τα καθαρίζουμε σχολαστικά και τα ψιλοκόβουμε το λευκό και ένα τμήμα από το ανοιχτό πράσινο μέρος τους.

Πλένουμε επίσης σχολαστικά το κουνουπίδι (αν θέλετε καλύτερα να επιλέξετε βιολογικό) και το τεμαχίζουμε και αυτό, αφαιρώντας τα φύλλα και τα πολύ σκληρό τμήμα του κορμού.

Soupa-veloute-me-kounoupidi-prasa-kai-garides-2

2

Ετοιμάζουμε τις γαρίδες μας

Πλένουμε καλά τις γαρίδες μας σε άφθονο νεράκι. Αυτές που θα χρησιμοποιήσουμε στη σουπίτσα μας θα πρέπει να τις καθαρίσουμε πρώτα. Δηλαδή από το κεφάλι τους και το σκληρό μέρος. Μόλις τις ετοιμάσουμε τις αφήνουμε στην άκρη.

Τις υπόλοιπες που θα σοτάρουμε απλά τις πλένουμε καλά.

 

3

Ετοιμάζουμε τη σούπα

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε αρχικά τα πράσα. Στη συνέχεια προσθέτουμε το κουνουπίδι, αλάτι και πιπέρι και τον κύβο. Μόλις περάσουν 1 -2 λεπτά ρίχνουμε το νεράκι και βράζουμε για μισή ωρίτσα περίπου σε μέτρια φωτιά.

4

Ομογενοποιούμε

Μόλις βράση η σούπα μας με το μπλέντερ χειρός ομογενοποιούμε.

 

5

Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε

Σε ένα τηγάνι αντικολλητικό σοτάρουμε τις γαρίδες με τις οποίες θα σερβίρουμε τη σούπα μας.

6

Σερβίρουμε

Σερβίρουμε τη σούπα μας ζεστή και ρίχνουμε και λίγες από πάνω γαριδούλες που σοτάραμε… έτσι για τη νοστιμιά και το παίδεμα…

Soupa-veloute-me-kounoupidi-prasa-kai-garides-3

 

Διαβάστε περισσότερα
Facebook YouTube Instagram
error: